Dominant

Kort daarop viel zelfs de tweede Nederlandse treffer. Een vrije trap van Clint Leemans werd verlengd door Rai Vloet, waardoor Martinez het nakijken had. Jong Oranje domineerde en kwam amper in de problemen. Keeper Timo Plattel hoefde slechts één keer handelend op te treden, na een schot van Dylan Flores.

Aan de andere kant had collega Martinez het drukker. Vooral El Ghazi bleek een plaag voor de defensie van Costa Rica. De vleugelspits kreeg kansen op de 3-0, maar miste een voorzet van Van Overeem en zag een schot op het laatste moment worden geblokt. De derde goal liet echter niet lang op zich wachten. Op aangeven van Van Overeem schoot Vloet de bal, na een uitglijder, binnen.

Veerkracht

Vlak voor de pauze profiteerde David Ramirez van onoplettendheid in de Nederlandse defensie door bij de eerste paal binnen te koppen. Dat leek een waarschuwing voor de ploeg van KNVB-coach Remy Reijnierse, maar na de onderbreking maakte Ramirez er zelfs 3-2 van, na slordig balverlies bij Jong Oranje. Nog meer schade bleef de formatie echter bespaard. Al met al een verdiende overwinning.

Vrijdag neemt Jong Oranje het in de tweede poulewedstrijd op tegen de Verenigde Staten. In Stade Perruc Hyeres wordt om 17.00 uur afgetrapt. Het duel is live te zien op FOX Sports. Later volgen nog duels met Qatar en Frankrijk.

Statistieken:

Jong Oranje – Costa Rica 3-2 (3-1).

Scoreverloop: 3. El Ghazi, 6. Vloet 2-0, 32. Vloet 3-0, 39. Ramirez 3-1, 58. Ramirez 3-2.

Nederland: Plattel, Hateboer (41. Klaiber), Luckassen, Kuipers, Leemans, Bakker, Haye (60. Warmerdam), Vloet, Van Overeem, Rayhi (41. Van Overbeek), El Ghazi.

N.B. Wedstrijd duurt 2x40 minuten.