Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Vijverberg vaste thuisbasis Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
19 juni 2017, 13:00

De Vijverberg, het stadion van De Graafschap, is de komende twee seizoenen de thuisbasis van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

De Vijverberg wordt per september 2017 voor tenminste twee jaar de vaste thuisbasis van Jong Oranje. Jong Oranje zal al zijn kwalificatiewedstrijden – inclusief eventuele play-off wedstrijd – spelen in het stadion van De Graafschap. Als de samenwerking goed bevalt, zal deze tot 2021 doorlopen.

Met De Vijverberg als vaste locatie creëert de KNVB een echte thuisbasis voor Jong Oranje. De Vijverberg is daarnaast de perfecte locatie qua afstand van de KNVB Campus waar Jong Oranje vast haar voorbereidingen treft. Het stadion sluit bovendien aan bij de gebruikelijke bezoekersaantallen. Daarnaast is het voor de KNVB van groot belang dat Jong Oranje haar wedstrijden af kan werken op natuurgras. Een deel van de huur wordt door De Graafschap dan ook geïnvesteerd in het onderhoud van de grasmat.

Jong Oranje was al vaker te gast op De Vijverberg, zoals in maart 2010 voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen (3-2).

Daarnaast investeert De Graafschap flink in nieuwe faciliteiten in het stadion, waaronder het toevoegen van LED-lampen aan de stadionverlichting, een nieuwe geluidsinstallatie en wifi voor alle bezoekers. Aanvullend hierop verzorgt de KNVB bij de wedstrijden de aankleding waardoor er voor het team en de bezoekers een volwaardige oranjebeleving geboden kan worden.

'Blij met vaste thuisbasis'

"Als technische staf zijn wij blij met een vaste thuisbasis voor ons team", aldus KNVB-coach Art Langeler. "Hiermee wordt een echt thuisgevoel gecreëerd waarbij de randvoorwaarden optimaal ingevuld zijn. Aan ons om er alles aan te doen, samen met alle Oranjefans, kwalificatie voor het EK 2019 in Italië af te dwingen."

Hiermee wordt een echt thuisgevoel gecreëerd waarbij de randvoorwaarden optimaal ingevuld zijn

Peter Hofstede, technisch manager De Graafschap: "Jong Oranje op De Vijverberg, dat is fantastisch, voor de Achterhoek en voor De Graafschap. Naast onze eigen supporters, kunnen ook andere voetballiefhebbers hier komen  genieten van de grootste talenten die het Nederlands voetbal momenteel kent. Bekende namen en wedstrijden die echt ergens om gaan. Wij verheugen ons enorm op deze samenwerking."

Speeldata seizoen 2017/'18

DatumWedstrijd
Vrijdag 1 september 2017Jong Oranje - Jong Engeland
Vrijdag 6 oktober 2017Jong Oranje - Jong Letland
Vrijdag 10 november 2017Jong Oranje - Jong Andorra

Speeldata seizoen 2018/'19

DatumWedstrijd
Dinsdag 11 september 2018Jong Oranje - Jong Schotland
Dinsdag 18 oktober 2018Jong Oranje - Jong Oekraïne
November 2018Eventueel play-offduel (De vier beste nummers 2 van de negen groepen spelen play-offs)

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen