Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Art Langeler nieuwe coach van Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
21 februari 2017, 14:00

Art Langeler had Jong Oranje al drie interlands onder zijn hoede. - Foto: KNVB Media

Art Langeler is de nieuwe coach van Jong Oranje. Het huidige Hoofd Jeugdopleiding van PSV tekent een contract dat 1 juli ingaat en loopt tot en met het EK 2019 in Italië.

Bij de aankomende oefeninterlands van Jong Oranje - in maart in Spanje - zit Langeler al als eindverantwoordelijke op de bank. Hij combineert dan het coachschap tijdelijk met zijn huidige functie bij PSV.

Tijdelijk

Trainer van Jong Oranje is een  mooie, uitdagende baan

Art Langeler stond vanaf september vorig jaar al drie interlands aan het roer bij Jong Oranje. Hij nam toen tijdelijk het stokje over van Fred Grim, die als assistent-coach aan het Nederlands elftal werd toegevoegd. Voor die tijd was Langeler al verbonden aan de KNVB, onder andere als scout en assistent-coach bij Oranje onder 20.

"Trainer van Jong Oranje is een mooie, uitdagende baan", zegt Art Langeler over zijn aanstelling. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt weer op het veld te willen staan. Nederland beschikt traditiegetrouw over een enorm potentieel aan talent. Hen helpen aan internationale ervaring en de weg naar een succesvolle  carrière geeft mij veel energie. Uiteraard staat presteren met Jong Oranje voorop. Plaatsing voor het EK in Italië is het absolute hoofddoel."

Art was voor
ons kandidaat nummer één

Jelle Goes, technisch manager van de KNVB: "Art was voor ons kandidaat nummer één. Hij is in de functie van assistent bij onder 20 en vorig jaar tijdelijk als trainer bij Jong Oranje al jaren verbonden aan de KNVB en heeft dezelfde visie op de ontwikkeling van talent. Bovendien kent Art door zijn werkzaamheden bij PSV het jeugdvoetbal in Nederland door en door en weet hij precies wat nodig is om met hen te presteren. We hebben er alle vertrouwen in dat Art de juiste man is om deze generatie voetballers een team te smeden dat in staat is zich te kwalificeren voor het EK in Italië.”

Geen EK

Langeler moet Jong Oranje naar het EK in Italië loodsen.

Jong Oranje wist zich niet te plaatsen voor het EK 2017, dat in juni in Polen plaatsvindt. Begin september start het Nederlands elftal voor spelers onder 21 jaar aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK 2019 in Italië. Nederland gaat in groep 4 de strijd aan met Engeland, Oekraïne, Schotland, Letland en Andorra.

De Oranjetalenten starten tegen de Britse opponenten. Op vrijdag 1 september staat de thuiswedstrijd tegen Engeland op het programma, vier dagen later gevolgd door een uitduel met Schotland. Eind maart speelt Jong Oranje twee oefeninterlands in het Spaanse Murcia. Op het vierlandentoernooi zijn Finland (24 maart) en Oostenrijk (27 maart) de tegenstanders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen