Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tannane kiest voor Marokko

KNVB Media
KNVB Media
8 maart 2016, 13:30

Foto: KNVB Media

Oussama Tannane heeft besloten zich beschikbaar te stellen voor het Marokkaanse nationale team. De aanvaller van het Franse AS Saint-Étienne, die in 2015 twee keer voor Jong Oranje uitkwam, heeft die keuze aan de KNVB bekendgemaakt.

Tannane is geboren in Marokko en beschikt naast de Nederlandse ook over de Marokkaanse identiteit. Op basis daarvan mag hij kiezen tussen spelen voor het Nederlandse of Marokkaanse nationale voetbalteam. FIFA heeft het verzoek van Tannane goedgekeurd, waardoor de keuze van Tannane voor Marokko definitief is en hij niet meer inzetbaar is voor Nederland.

'Jongensdroom'

Oussama Tannane licht zijn keuze toe: "Ik voel me zowel Nederlander als Marokkaan en ik heb bij Jong Oranje met veel trots gespeeld. Maar op een gegeven moment moet je als speler een keuze maken. Fred Grim heeft veel met mij hierover gesproken en gezegd dat ik ook in Nederland een mooie interlandcarrière tegemoet kan gaan. Maar mijn hart gaat uit naar Marokko. Het is een jongensdroom om voor het nationale elftal van Marokko te voetballen."

Dit is een besluit dat we moeten respecteren.

Fred Grim, coach van Jong Oranje, over de beslissing van Tannane: "Oussama heeft lang getwijfeld voor welk land hij wil uitkomen. Wij hadden uiteraard liever gezien dat hij voor Nederland had gekozen, vandaar dat ik hem heb verteld dat we in zijn talent geloven. Uiteindelijk heeft Oussama aangegeven dat hij meer trots voelt bij het voetballen voor Marokko. Dat is een besluit dat we moeten respecteren."

FIFA-regels

Oussame Tannane, geboren op 23 maart 1994 in Tétouan, Marokko, kwam in zijn carrière tweemaal uit voor Jong Oranje. De FIFA-regels schrijven voor dat spelers met een dubbele nationaliteit mogen kiezen voor welk land zij willen uitkomen. De keuzemogelijkheid bestaat totdat de speler is uitgekomen voor het nationale A-elftal van een land. Een speler die jeugdinterlands speelde voor een land, maar toch besluit uit te willen komen voor het andere land, kan hiervoor een verzoek indienen bij de FIFA. Een speler kan slechts één keer een verzoek tot wijziging indienen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen