Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Selectie Jong Oranje voor oefenduel met Duitsland

KNVB Media
KNVB Media
7 november 2014, 13:12

Foto: KNVB Media

De 18-koppige selectie voor de oefenwedstrijd van Jong Oranje tegen Duitsland telt zes debutanten: doelman Maarten de Fockert (sc Heerenveen), verdediger Derrick Luckassen (AZ), middenvelder Rick Karsdorp (Feyenoord) en de aanvallers Wessel Dammers (Feyenoord), Vincent Janssen (Almere City) en Mohamed Rayhi (PSV). De spelers kwamen wel reeds in actie voor het Beloftenelftal.

Hans Hateboer (FC Groningen) en Joris Overeem (FC Dordrecht) hebben evenmin speelminuten in Jong Oranje, maar maakten wel eerder deel uit van de selectie. Het team van KNVB-coach Remy Reijnierse, speelt op donderdag 13 november om 18.00 uur in het Duitse Ingolstad tegen Jong Duitsland.

De KNVB heeft na het mislopen van de kwalificatie voor het EK2015 ervoor gekozen het Beloftenelftal en Jong Oranje voor de rest van het seizoen samen te voegen. Hiermee richt de voetbalbond zich met spelers uit de lichting ’94 en jonger op de kwalificatiereeks voor het EK2017, waarbij er overigens nog steeds ruimte is voor spelers uit de lichting ’92/’93. Tegenstander Duitsland heeft zich wel gekwalificeerd voor het EK komende zomer in Tsjechië en zal aantreden met spelers die nog speelgerechtigd zijn voor het EK2015.

De selectie:

Joost van Aken (sc Heerenveen), Nathan Aké (Chelsea), Sven van Beek (Feyenoord), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Wessel Dammers (Feyenoord), Anwar El-Ghazi (Ajax), Maarten de Fockert (sc Heerenveen), Mickey van der Hart (Go Ahead Eagles), Hans Hateboer (FC Groningen), Jorrit Hendrix (PSV), Vincent Janssen (Almere City), Rick Karsdorp (Feyenoord), Derrick Luckassen (AZ), Joris van Overeem (FC Dordrecht), Mohamed Rayhi (PSV), Karim Rekik (PSV), Daley Sinkgraven (sc Heerenveen), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord).

Jong Oranje speelde acht maal eerder tegen het Duitse team. Dat resulteerde in twee overwinningen voor Nederland, drie keer een gelijkspel en drie overwinningen voor de oosterburen. De laatste ontmoeting dateert van 6 juni 2013 tijdens het EK in Israël. Jong Oranje boekte toen in de groepsfase een 3-2 overwinning op Duitsland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen