Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (21): Spanning in Nederland en Denemarken

KNVB Media
KNVB Media
6 augustus 2017, 9:49

Het wordt een spannende dag. Vanavond moet het gebeuren voor de Leeuwinnen. - Foto: KNVB Media

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update. Vandaag, op de finaledag, de laatste aflevering.

De belangrijkste dag uit het sportleven van de voetbalsters uit Nederland en Denemarken is aangebroken. Vanavond om 17.00 uur strijden de teams om het hoogtepunt uit hun loopbaan te behalen: de Europese titel.

‘Duitsland eruit geknikkerd’

Vivianne Miedema keek op de persconferentie van zaterdag vooruit naar de tegenstander. Nederland won in de poule met 1-0 van de Scandinavische vrouwen, maar de opponent maakte grote indruk door meervoudig titelhouder Duitsland in de kwartfinale uit te schakelen. “En dat vonden we wel mooi”, bekende Miedema.

Koeien melken, finale fluiten

Niet alleen voor de Nederlandse en Deense voetbalsters wordt het een memorabele avond, ook voor de Zwitserse Esther Staubli wordt het een gedenkwaardig moment. De 37-jarige scheidsrechter is aangesteld voor de finale die in de Grolsch Veste wordt gespeeld.

In het dagelijks leven is Staubli lerares op een agrarische school in haar vaderland, en legt ze haar leerlingen uit hoe je koeien moet melken en varkens moet voeren. Maar voetbal blijft toch haar passie, vertelt ze in een - Engelstalig - interview op de website van de UEFA.

Staubli over de finale Staubli over de finale Interview met de scheidsrechter. Foto: UEFA

Denen zijn klaar

Ook de Denen lijken klaar voor de ontknoping van het Europees kampioenschap voor vrouwen. De ploeg bereidde zich ontspannen, maar ook met een intensieve laatste training voor op de apotheose in Enschede. Ook in het land van Lego en de Kleine Zeemeermin tellen ze nu af!

Fanzone

Natuurlijk is er ook op de finaledag een fanzone! Vanaf 12.00 uur is iedereen wederom van harte welkom op het Willem Wilmink- en Stationsplein in Enschede. Om 13.45 uur vertrekt de Oranjeparade richting het stadion van FC Twente. Zorg dat je deze unieke ervaring niet mist!

Openbaar vervoer

Omdat het een drukte van jewelste zal worden bij het stadion van FC Twente, raadt de organisatie bezoekers aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Hoe je het makkelijkst bij de Grolsch Veste komt? Vijf tips!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen