Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (20): Applaus in De Lutte, Deense run op kaarten

KNVB Media
KNVB Media
5 augustus 2017, 10:21

Selfies, handtekeningen en applaus. Oranjefans kwamen vrijdag naar de openbare training in De Lutte om een glimp van de Leeuwinnen op te vangen. - Foto: KNVB Media

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update.

De spanning stijgt in het Oranjekamp en bij de Denen. Nog één nacht slapen en dan nemen beide teams het tegen elkaar op in de finale van WEURO 2017. Nadat beide teams vrijdag nog even konden nagenieten van het succes in de halve finale, gaat de focus vandaag ongetwijfeld scherp voor de eindstrijd.

Applaus in De Lutte

Voor de OranjeLeeuwinnen stond vrijdag een uitlooptraining op het programma. De oefensessie had een open karakter. Fans en journalisten maakten daar dankbaar gebruik van. Toen de reserves per fiets het terrein van sv De Lutte bereikten, werden ze getrakteerd op een daverend applaus van het toegesnelde publiek.

Even na twee uur brachten de fans de handen opnieuw op elkaar toen de elf Leeuwinnen die donderdag in de basis stonden het veld opkwamen. Na afloop van de training namen de speelsters volop de tijd om hun fans te bedanken, door selfies te maken of een paar handtekeningen uit te delen.

De lach van Daniëlle van de Donk

Deze keer geen Oranje-taxi, maar een Oranje-tuktuk. De vandaag jarige Daniëlle van de Donk stapte in De Lutte bij onze taxichauffeur in. De glimlach op het gezicht van de maker van de tweede treffer tegen Engeland ging van oor tot oor. En Van de Donk moest het ook toegeven: 'Ik krijg die lach echt niet van mijn gezicht'.

Nu Oranje is doorgedrongen tot de finale wil Van de Donk maar één ding: winnen. Goud pakken, de eerste plek behalen. Europees kampioen worden. Al vindt ze dat laatste nog een beetje moeilijk om uit te spreken.

De Oranje-taxi met Daniëlle van de Donk.

Deense run op kaarten

Niet alleen de OranjeLeeuwinnen zijn 'hot', ook de Danske kvinder zijn razend populair in eigen land! Vrijdag werd Deense fans een laatste kans geboden om kaarten te kopen voor de eindstrijd. De tickets vlogen als warme broodjes over de toonbank. Binnen 20 minuten waren alle kaartjes weg, waardoor er maar liefst 2300 Deense supporters in Enschede aanwezig zullen zijn. Het stadion van FC Twente is daardoor tot de nok toe gevuld voor de eindstrijd!

Ook aan de Deense thuisblijvers is gedacht. In Kopenhagen en Aarhus kunnen fans de finale op een groot scherm volgen.

Hoog bezoek

Of koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar de finale komen is nog niet duidelijk. De Rijksvoorlichtingsdienst meldde vrijdag aan de Twentsche Courant Tubantia dat het koninklijk echtpaar 'vooralsnog niet voornemens is de wedstrijd te bezoeken'. Het Deense koningshuis is wél aanwezig: Kroonprins Frederik komt zijn landgenoten aanmoedigen. Minister-president Mark Rutte reist af naar het stadion van FC Twente om de OranjeLeeuwinnen te ondersteunen.

Geen prijs, toch bedankt!

Wat een EK hebben de Oostenrijkse vrouwen achter de rug! Het Alpenland maakte haar debuut op een Europese eindronde en gaf direct een visitekaartje af. Het sprookje werd met de overwinning mooier. Een finaleplaats had de ultieme bekroning kunnen zijn, maar helaas eindigde het verhaal in de halve finale na strafschoppen tegen Denemarken.

Ondanks de uitschakeling zijn de Oostenrijkse fans maar wat trots op de prestatie die hun dames hebben geleverd. Rijendik stonden ze de nationale selectie op te wachten bij terugkomst in Wenen. Een mooi eerbetoon na een prachtig EK!

Opnieuw Fanzone en Oranjeparade in Enschede

Het was een drukte van jewelste donderdag in Enschede in de Fanzone, terwijl in de Oranjeparade liefst 5500 supporters meeliepen, waaronder de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen. Dat hele feest gaat zondag op herhaling! Vanaf 12.00 uur is iedereen wederom van harte welkom op het Willem Wilmink- en Stationsplein in Enschede. Om 13.45 uur vertrekt de Oranjeparade richting het stadion van FC Twente. Gezelligheid verzekerd!

Sfeerbeeld van de Fanzone en Oranjeparade Enschede.

EK Vandaag

Stilte voor de storm vandaag. De laatste trainingen van de OranjeLeeuwinnen en Denemarken staan op het programma. En dan is morgen de grote dag voor beide landen: de EK-finale! Wie volgt Duitsland op als Europees kampioen?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen