Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (17): Volle bak en Deense met bijzonder verhaal

KNVB Media
KNVB Media
2 augustus 2017, 10:08

De OranjeLeeuwinnen zijn 'hot', ook bij de Nederlandse pers. - Foto: KNVB Media

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update.

Dat de Oranjevrouwen 'hot' zijn in Nederland mag duidelijk zijn. Tijdens het persmoment van dinsdag bleek dat eens te meer. Journalisten, cameraploegen, schrijvende pers, fotografen. Of het nu om de fraaie acties van Lieke Martens, de achtergrond van Shanice van de Sanden, het rugnummer van Jackie Groenen of over de blessure van Stefanie van der Gragt gaat, alles willen ze weten.

Over Van der Gragt gesproken: over haar had Sarina Wiegman goed nieuws. "Het ziet er aardig uit", aldus de bondscoach. Ook blikte ze vooruit op de halve finale tegen Engeland. "Ze spelen heel opportunistisch met heel veel power en een gevaarlijke voorhoede. We zullen zelf goed aan de bal moeten zijn, de organisatie en restverdediging goed neerzetten en heel alert zijn.

Wiegman: 'Halve finale fantastisch, maar we willen door'

Ondertussen bij de Engelsen...

Engeland kreeg in aanloop naar de halve finale een flinke knauw te verwerken. De Britten moeten het namelijk zonder keepster Karen Bardsley stellen. De doelvrouw brak in de kwartfinale tegen Frankrijk haar been. Siobhan Chamberlain verving haar in het laatste kwartier van dat duel. Het is de verwachting dat de keepster van Liverpool ook tegen de OranjeLeeuwinnen onder de lat staat.

Overigens is Engeland van de vier overgebleven landen op het EK het enige land dat eerder doordrong tot de finale: in 1984 en 2009. Een finale winnen deden de Lionesses nooit. Zweden was in 1984 na twee duels na strafschoppen de gelukkigste, terwijl Duitsland in 2009 oppermachtig was in de eindstrijd: 6-2.

Van Afghaanse vluchteling tot held van Denemarken

Ook in Oostenrijk en Denemarken stijgt de EK-koorts met de dag. Donderdag staan beide landen in Breda tegenover elkaar in de andere halve finale. Een van de meest opvallende speelsters daar op het veld is Nadia Nadim. De spits van de Denen groeide zondag tijdens de kwartfinale tegen Duitsland uit tot een van de helden van haar volk door vlak na rust de Denen weer naast Duitsland te schieten, waarna Theresa Nielsen zeven minuten voor tijd de tweede Deense treffer maakte.

Nadim vertelde onlangs haar bijzondere levensverhaal op de website van de UEFA. Daarin vertelt ze hoe ze op jonge leeftijd met haar familie vluchtte uit Afghanistan, nadat haar vader daar werd geëxecuteerd. De familie dacht in het Verenigd Koninkrijk te belanden, maar eindigde in Denemarken. Daar bouwden ze een nieuw leven op en groeide Nadim uit tot een van de beste voetbalsters van het land. Een bijzondere reis, die na veel tegenslagen steeds mooier wordt!

Extra kaarten in mum van tijd weg

Even mochten ze hopen. De Oranjefans die nog geen kaarten hadden voor de halve finale tegen Engeland kregen dinsdag een laatste kans om entreebewijzen te kopen. Omdat Engeland niet alle beschikbare kaarten afnam voor de wedstrijd, kwamen er 1600 extra tickets bij voor Nederlandse fans. Maar zoals verwacht waren de kaarten in een mum van tijd weg. Om stipt 15.00 uur ging de kassa op WEURO2017.nl open, maar nog geen vijf minuten later hing het bordje uitverkocht alweer voor het raam.

Voor de OranjeLeeuwinnen en Engeland betekent dat dat ze donderdag in Enschede voor een uitverkocht huis spelen. 29.800 toeschouwers zullen er in het stadion van FC Twente zitten. Daarmee wordt de halve finale van het Europees kampioenschap de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd ooit in Nederland!

Bucket Challenge in vogelvlucht

Is het tijdens een Europees toernooi alleen maar afzien voor de voetbalsters? Welnee, er is tussendoor ook echt tijd voor ontspanning. Bijvoorbeeld voor de Bucket Challenge. Een spelletje waarbij twee ploeggenoten het tegen elkaar opnemen. Van enkele meters afstand proberen ze de bal in een grote bloempot te mikken. En dat gaat niet altijd even makkelijk, zo blijkt wel.

EK Vandaag

Weer een dag zonder wedstrijden, maar één geruststellende gedachte: morgen rolt de bal weer! Dan spelen de OranjeLeeuwinnen in een uitverkocht FC Twente Stadion tegen de Engelse vrouwen, terwijl in het Rat Verleg Stadion in Breda Oostenrijk en Denemarken tegenover elkaar staan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen