Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (16): Verrassingen, geen spijt, extra kaarten Oranje!

KNVB Media
KNVB Media
1 augustus 2017, 10:29

Nederland en Denemarken hopen allebei de halve finale van het EK te winnen. - Foto: KNVB Media

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update.

Revanche

We weten inmiddels allemaal dat het tijd is voor revanche. Nu de OranjeLeeuwinnen het donderdag opnemen tegen Engeland, is dat een uitgelezen mogelijkheid om ditmaal wel de halve finale te winnen. In 2009 was het team er al dichtbij, maar ging het in de verlenging alsnog mis.

Afijn, daar is voldoende over gezegd. Maar hoe verliep die wedstrijd destijs ook alweer? Hier normaals de beelden van die semifinale van acht jaar geleden.

Halve finale 2009 Halve finale 2009 Hoe verliep de wedstrijd destijds?

Geen spijt

Het Europees kampioenschap leeft niet alleen in Nederland, maar in veel meer landen. De EK-koorts is ook aardig losgebroken in Denemarken en Oostenrijk, en in Engeland, de komende tegenstander van het team van bondscoach Sarina Wiegman.

Maar ook in Amerika zijn ze geïnteresseerd. Sommigen zijn zelfs laaiend enthousiast over ons land en het toernooi. En doen er daarom van alles aan om meer fans van buiten de grenzen te overtuigen af te reizen. Om in de woorden van de Amerikaanse voetbalkenner Jon Maloney te spreken: ze zullen er geen spijt van krijgen!

Verrassingen

De andere halve finale zal voor velen een verrassende zijn. Waar de meesten er waarschijnlijk vanuit gingen dat Spanje en Duitsland tegenover elkaar zouden staan, zijn het Oostenrijk en Denemarken geworden.

Oostenrijk is de eerste debutant op het eindtoernooi die meteen de halve finale haalt. Denemarken daarentegen is het eerste land dat zijn laatste vijf halve finales op het eindtoernooi allemaal verloor. Ook is het nu al zeker dat de winnaar van deze wedstrijd de eerste nieuwe finalist is sinds 1993, en pas de zesde sinds die tijd. De EK's zijn tot nu toe gedomineerd door Zweden, Engeland, Noorwegen, Duitsland en Italië.

Oostenrijk is dolblij na het behalen van de halve finale van het EK. Foto: UEFA

Wie de favoriet is, lijkt moeilijk aan te geven. Beide teams stonden twee maal tegenover elkaar in de kwalificatiereeks voor het EK dat jaar. Thuis wonnen de Deensen met 3-0, uit wist Oostenrijk met 3-1 te winnen, maar toen was Denemarken al zeker van plaatsing. De Oostenrijksen gingen uiteindelijk in de play-offs onderuit tegen Rusland.

Maar het team wist de laatste confrontatie wel te winnen. Op 6 juli won Oostenrijk thuis het oefenduel met 4-2.

Uit hun dak

Commentatoren zijn natuurlijk normaal gesproken objectief. Maar ook zij kunnen zich soms niet inhouden. Dat blijkt wel tijdens het verslag van de kwartfinale tussen Denemarken en Duitsland. Als ‘hun’ team heeft gestunt door de torenhoge favoriet uit te schakelen, gaan bij deze Denen alle remmen los.

EK Vandaag

Er zijn 1600 extra kaarten vrijgekomen voor de halve finale van het EK Vrouwen tussen Nederland en Engeland, die donderdag in de Grolsch Veste te Enschede vanaf 20.45 uur wordt gespeeld.

Deze kaarten zijn vrijgekomen omdat Engeland niet alle beschikbare kaarten heeft afgenomen. Vanaf 15.00 uur komen deze kaarten in de verkoop. In verband met de te verwachten drukte adviseren we je nu alvast een account aan te maken via onderstaande link.

Extra kaarten Nederland-Engeland! Extra kaarten Nederland-Engeland! Reageer snel om bij de halve finale te zijn!

Ook voor de halve finale tussen Denemarken en Oostenrijk – donderdag in het Rat Verlegh-stadion in Breda om 18.00 uur – zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen