Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (15): Engeland volgende horde voor Leeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
31 juli 2017, 9:58

Vreugde bij de Engelse vrouwen na de winst op Frankrijk in de kwartfinale. - Foto: UEFA.com

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update.

De finale van het Europees kampioenschap komt steeds dichterbij voor de OranjeLeeuwinnen. Na de winst van zaterdag op Zweden staat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman in de halve finale. Daarin is Engeland de tegenstander. De Britten schaarden zich bij de laatste vier door zondag af te rekenen met Frankrijk.

Topscorer Taylor

Engeland is de nummer vijf van de FIFA-wereldranglijst. Een niet te onderschatten tegenstander dus. Het team is net als de OranjeLeeuwinnen uitstekend op dreef tijdens WEURO 2017. Beide landen overleefden de groepsfase zonder puntenverlies, om vervolgens door te dringen tot de halve finale. Grootste gevaar voor de Oranjedefensie is Jodie Taylor. De spits van Arsenal is momenteel met vijf doelpunten topscorer van het EK.

Grootste gevaar voor de Oranjedefensie is Jodie Taylor, met 5 doelpunten topscorer van het EK

Neemt niet weg dat Nederland nog een appeltje te schillen heeft met Engeland. De laatste keer dat de OranjeLeeuwinnen doordrongen tot de halve finale van een eindronde was in 2009. Ook toen heette de tegenstander Engeland. Nederland knokte zich dankzij een doelpunt van Marlous Pieëte nog terug van een achterstand, maar Jill Scott schoot in de verlenging de finaledroom van de Leeuwinnen in diggelen. Tijd voor revanche dus! Keeper Sari van Veenendaal heeft er zin in!

Duitse hegemonie doorbroken

Wat waren ze gebrand op de zevende Europese titel op rij, die Duitse vrouwen. Ze droomden al van een finale in Enschede, praktisch in de eigen achtertuin. Maar het mocht niet zo zijn. Duitsland verslikte zich zondag in Rotterdam in Denemarken, nadat de wedstrijd eerder op zaterdagavond werd uitgesteld omdat het veld onbespeelbaar was vanwege hevige regenval. Geen feestje dus in de tuin van de buurman voor de Duitse vrouwen, maar een reisje terug naar de Heimat om het vervolg van het toernooi van achter de televisie te volgen.

Ook voor Spanje zit het Europees kampioenschap erop. Oostenrijk stootte de señorita's na strafschoppen uit het toernooi. Beide landen hielden elkaar in Tilburg 120 minuten in evenwicht: 0-0. Daarna moest vanaf de stip de beslissing worden gebracht. Waar Oostenrijk vijf keer raak schoot, miste Silvia Meseguer namens Spanje. Weg Europese droom voor de Spanjaarden, terwijl de titelkansen voor Oostenrijk springlevend blijven. De ploeg van bondscoach Dominik Thalhammer neemt het in de halve finale in Breda op tegen Denemarken.

Groenen geniet nog volop

Donderdag spelen de OranjeLeeuwinnen de halve finale, maar zondag genoot Jackie Groenen nog even na van de 2-0 overwinning op Zweden. In de Oranje-taxi blikt ze met een grote glimlach terug op de fraaie zege. Groenen vertelt onder meer dat het feestgedruis na afloop van de wedstrijd al snel weer plaatsmaakte voor de realiteit. "We hebben het in de bus wel even gevierd, maar daarna was het al snel weer serieus, naar bed en zo snel mogelijk slapen."

De Oranje-Taxi brengt Jackie Groenen naar de training.

Naast Groenen genoten ook de overige Leeuwinnen nog even na. Tijdens de uitlooptraining op zondag werd eens te meer duidelijk hoezeer het EK leeft in eigen land. Supporters zorgden voor een heerlijke sfeer, terwijl de speelsters en de bondscoach ruim de tijd namen om even met de fans op de foto te gaan.

Fans bedankt!

Een toernooi is niet geslaagd zonder de massale steun van de supporters. Zij bepalen immers de sfeer in het stadion. Keer op keer is het weer genieten als ze hun land aanmoedigen. De één in zijn dagelijkse kloffie met alleen een sjaaltje, de ander dost zich compleet uit. Ieder steunt zijn land op zijn eigen manier. Maar dat ze er zijn om hun favoriete speelsters te steunen, dat op zich is al een bedankje waard!

EK Vandaag

Helaas. Hoe spannend het Europees kampioenschap ook is, vandaag even geen wedstrijden. Pas op donderdag wordt er weer gevoetbald. Dan staan de beide halve finales op het programma. Nog maar een keer nagenieten van de overwinning op Zweden dan?

De samenvatting van Nederland - Zweden.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen