Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (14): Vrouwen worden wakker in een roes

KNVB Media
KNVB Media
30 juli 2017, 9:15

Vreugde nadat de OranjeLeeuwinnen in de kwartfinale tegen Zweden hebben gescoord. - Foto: KNVB Media

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update.

De OranjeLeeuwinnen zijn in de wolken na hun geweldige overwinning van zaterdagavond op Zweden. Dankzij een rake vrije trap van Lieke Martens en een goede goal van Vivianne Miedema - op maat bediend door Shanice van de Sanden - haalde de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman de halve finale.

Dolle vreugde dus na afloop. Net als in 2009 haalden de Oranjevrouwen de laatste vier op het Europees kampioenschap. Dat die zege tot stand kwam tegen Zweden, de finalist van de laatste Olympische Spelen, maakte het extra mooi. En dus was het na afloop feest in de bus! Want van zo'n mooie overwinning mag je, ook al wil je verder komen in het toernooi, natuurlijk even goed genieten.

In die halve finale zal donderdag Frankrijk of Engeland de tegenstander zijn. In Enschede, in de Grolsch Veste, zijn de vrouwen dan nog maar negentig minuten verwijderd van de EK-finale in eigen land. De weg naar eeuwige roem wordt steeds korter.

Regen spelbreker

Ook zou normaal gesproken bekend zijn geworden of Duitsland of Denemarken zich bij de laatste vier teams had geschaard. Maar de bal rolde zaterdag niet in het Sparta Stadion. De spelers stonden nog wel klaar om af te trappen, maar de regen die met bakken uit de hemel kwam maakte dat het veld niet voldoende bespeelbaar was.

De scheidsrechter besloot daarop, in overleg met een delegatie van de UEFA, het kwartfinaleduel uit te stellen. Er wordt nu zondag gespeeld, om 12.00 uur. Tickets blijven gewoon geldig. De stadionkassa is ook ook open vanaf 09.30 uur.

EK-vandaag

Naast de uitgestelde wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken nemen ook Frankrijk en Engeland het tegen elkaar op, vanaf 20.45 uur in stadion De Adelaarshorst in Deventer. Belangrijk dus voor de OranjeLeeuwinnen, omdat de winnaar de tegenstander in de halve finale is.

De fans van de OranjeLeeuwinnen weten zondag wie de tegenstander in de halve finale wordt.

De Engelse vrouwen hebben tot nu toe indruk gemaakt op het toernooi door - net als Nederland - al hun pouleduels te winnen. Vooral de klapper tegen Schotland, 6-0 waarbij spits Jodie Taylor drie maal scoorde, sprong eruit. Frankrijk kende een moeizamer verloop in de poule. Het team speelde twee maal gelijk en won eenmaal.

Spanje of Oostenrijk?

Maar voordat Frankrijk en Engeland elkaar treffen komen, met aftrap 18.00 uur in het Willem II-stadion van Tilburg, Oostenrijk en Spanje tegen elkaar uit. Op voorhand lijkt Spanje favoriet, maar de Oostenrijkse vrouwen die debuteren op een EK, verbaasden vriend en vijand in hun poule door ongeslagen te blijven: twee overwinningen en een gelijkspel.

Spanje daarentegen bereikte de kwartfinale met alle geluk. De ploeg verloor twee van zijn drie duels en won alleen van Portugal. Met de hakken over de sloot gingen de Spaanse vrouwen dus alsnog door. Geenszins een gelopen race.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen