Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (12): Nederland en Engeland maken meeste indruk

KNVB Media
KNVB Media
28 juli 2017, 10:42

En dat is nummer drie. Engeland wint ook van Portugal en eindigt in groep D als eerste. - Foto: UEFA.com

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update.

Het kaf is van het koren gescheiden. Donderdag werden de laatste wedstrijden in groep D gespeeld, waarmee de poulefase van het EK voorbij is. Acht landen zijn weer thuis, acht andere blijven zicht houden op de Europese titel.

Spanje bibbert

In groep D sloot Engeland met een 2-1 zege op Portugal de groepsfase in stijl af. Net als Nederland wonnen de Lionesses alle drie duels. Tegen Portugal bracht coach Mark Sampson zijn tweede keus binnen de lijnen, maar ook die bleek goed genoeg om Portugal van het lijf te houden. Tony Duggan en Nikita Parris scoorden namens Engeland.

Caroline Weir scoort namens Schotland tegen Spanje  (1-0). — Foto: UEFA.com

 Spanje verzekerde zich als nummer twee van een plek in de kwartfinale, maar overtuigde niet. Sterker, de Spaanse vrouwen, toch gezien als de dark horse van dit toernooi, moesten hun meerdere erkennen in Schotland: 1-0. Caroline Weir maakte vlak voor rust het enige doelpunt, waar Spanje drie keer het houtwerk raakte.

Dat betekende dat Spanje, Portugal en Schotland allen op drie punten eindigden. Doorslaggevend was uiteindelijk het doelsaldo in de onderlinge wedstrijden.

Wie is de beste?

Wie maakte eigenlijk de beste indruk in de eerste ronde van dit EK. Als je sec de cijfers erbij pakt, dan is dat duidelijk Engeland. De Lionesses wonnen drie keer op rij, pakten dus het maximale aantal van negen punten en deden dat met een doelsaldo van 10-1. Alleen Nederland deed dat de EK-favoriet na, alleen scoorden de OranjeLeeuwinnen beduidend minder vaak: doelsaldo 4-1).

  • 3 gewonnen: Nederland, Engeland
  • 2 gewonnen, 1 gelijkspel: Duitsland, Oostenrijk
  • 2 gewonnen, 1 verloren: Denemarken
  • 1 gewonnen, 2 gelijkspel: Frankrijk
  • 1 gewonnen, 1 gelijkspel, 1 verloren: Zweden
  • 1 gewonnen, 2 verloren: Spanje

Mooiste actie

Geen twijfel. Lieke Martens in de wedstrijd tegen België. Keer op keer zette ze haar directe tegenstander voor schut, met individuele acties, schijnbewegingen, versnellingen en de Cruijff turn. Het was genieten. Kijk deze maar eens. Die balaanname en dan de voortzetting. Grote klasse.

 

Beste feestje

Ja, dat werd toch echt door de vrouwen uit Oostenrijk gevierd. Zij zetten woensdag de boel op stelten in de catacomben van het Sparta Stadion. Groepswinnaar als EK-debutant? Dat mag gevierd worden met een Alpen-polonaise.

Extra tickets?

De acht landen die zich plaatsen voor de kwartfinale van het EK, hebben tot vanmiddag 12.00 uur de tijd om hun ticketbestelling voor de wedstrijden in de kwartfinale en eventuele halve finale en finale aan de UEFA door te geven. De kans bestaat dat niet alle gereserveerde tickets door deze landen worden afgenomen.

Indien er tickets vrijkomen, worden deze in de ticketshop aangeboden. Dit geldt ook voor de wedstrijd Nederland-Zweden. Eventuele resterende stoelen voor deze wedstrijd zijn vanaf 15.00 uur beschikbaar via de WEURO 2017 ticketshop.

Meer informatie Meer informatie Vanwege de verwachte belangstelling adviseren we om vooraf al een account aan te maken.

Persconferentie live

Vandaag, vrijdag, geeft bondscoach Wiegman haar laatste persconferentie voor het duel met Zweden. Ook Lieke Martens schuift aan. De persconferentie is vanaf 17.00 uur live te zien via OnsOranje.nl/live.

Warmdraaien in Doetinchem

Voorafgaand aan de kwartfinale tegen Zweden barst het feest los in het centrum van Doetinchem. De Fanzone, op de IJsselkade bij Rivierstraat 13, is vanaf 12.00 uur geopend. Van daaruit vertrekt de Oranjeparade om 15.30 uur richting het stadion. Wie geen kaartje heeft weten te bemachtigen, kan de wedstrijd tegen Zweden vanaf 18.00 uur op een groot scherm kijken vanaf de Fanzone. In de andere Fanzones in het land is dit helaas niet meer mogelijk.

De Oranjeparade vertrekt zaterdag om 15.30 uur naar De Vijverberg.

EK Vandaag

Geen actie op de velden vandaag. De eerste rustdag van het toernooi is aangebroken, nu de poulefase voorbij is. Na twaalf dagen onafgebroken topvoetbal kunnen we even op adem komen. Maar niet voor lang, want zaterdag gaat het feest weer vrolijk verder met twee duels in de kwartfinale.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen