Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (6): Italiaanse tranen en een Duitse corner

KNVB Media
KNVB Media
22 juli 2017, 10:30

Laura Giuliani laat de bal glippen. Henning is er als de kippen bij om de 1-0 binnen te koppen. - Foto: KNVB Media

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update.

De tranen vloeiden vrijdagavond rijkelijk bij de Italiaanse voetbalsters in het Koning Willem II Stadion. Zelfs met tien speelsters knokten zij tot het einde voor de gelijkmaker tegen Duitsland om uitzicht te houden op de kwartfinale. Met een geweldige redding ranselde de Duitse goalie Almuth Schult een vrije trap uit de kruising. Het contrast kon niet groter omdat juist een blunder van haar Italiaans collega Laura Giuliani had geleid tot de Duitse openingstreffer. 

Italië kwam in de eerste helft verrassend sterk terug. Mauro rondde een snelle counter af. In de tweede helft schoot Peter de Duitse vrouwen van elf meter naar de verdiende zege. Italië is als eerste land op het EK uitgeschakeld voor de kwartfinale.

Het besef dringt door bij Daniela Stracchi. Italië is uitgeschakeld. -  Foto: UEFA.com

Zweden aan kop in groep B

Eerder op de avond deed Zweden goede zaken door Rusland met 2-0 te verslaan. Ook de Zweedse vrouwen kregen de hulp van de keepster. Tatyana Shcherbak verkeek zich bij de eerste goal op een voorzet waarna Schelin vrij kon inkopen. Na vergrootte Blackstenius de marge tot twee, waardoor Zweden nu aan de leiding gaat in groep B. 

Zweden gaat aan de leiding in groep B na de 2-0 zege op Rusland. - Foto: UEFA.com

Duitsland heeft ook vier punten maar een minder doelsaldo. De Russische vrouwen hebben nog een kans op de kwartfinale, maar dan zullen zij wel voor een daverende verrassing moeten zorgen en Duitsland moeten verslaan. Zweden treft in de laatste groepswedstrijd Italië, dat alleen nog voor de eer speelt.

Let op de Duitse corner

Als Nederland zich plaatst voor de kwartfinale dan komt de tegenstander uit groep B. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat Duitsland of Zweden. En omdat alle beetjes helpen is het goed om de technische staf te wijzen op deze variant van de Duitse korte corner. Om het geduw en getrek voor de goal te ontlopen, sprinten vier speelsters naar de cornervlag. Daarvan buigt een speelster af naar de rand van de zestien, die met een snel passje wordt aangespeeld en een vrije schietkans krijgt. De variant smoorde uiteindelijk op de paal.

Oranje, the day after

Lachende gezichten donderdag op de training bij de Oranjevrouwen. Logisch natuurlijk na de twee klinkende zeges op Noorwegen en Denemarken. Ze zijn er nog niet, een nederlaag tegen België maandag kan zo maar uitschakeling betekenen als Denemarken van Noorwegen wint. Maar nu was er nog even tijd voor ontspanning en kregen de fans de kans een handtekening te scoren of met hun helden op de foto te gaan. Het blijft mooi om te zien hoe aanraakbaar de Oranjevrouwen blijven.

De OranjeLeeuwinnen namen vrijdag de tijd om de fans te bedanken voor hun steun.

EK vandaag

Vandaag staat de tweede speelronde in groep C op het programma. Frankrijk en Oostenrijk staan tegenover elkaar in Utrecht. Beiden landen wonnen hun eerste wedstrijd met 1-0. Oostenrijk versloeg Zwitserland. Terwijl Frankrijk de grootste moeite had een bres te vinden in de IJslandse verdedigingsmuur. Le Sommer scoorde pas vier minuten voor tijd uit een penalty. 

Eerder op de avond is het voor beide verliezers uit de eerste speelronde erop of eronder. De IJslandse vrouwen willen uiteraard in de voetsporen treden van de mannen op EURO 2016. De supporters doen dat sowieso. Zij hebben de Viking Clap meegenomen naar Nederland. Een niet te missen belevenis, die ook jij nog mee kunt meemaken want er zijn nog kaarten voor het duel met Oostenrijk in Doetinchem. De aftrap is om 18.00 uur.

Quote van de Dag

Schön, aber ist dies een Berg?

De Oostenrijkse vrouwen trainen op de Wageningse Berg. Heilige grond voor groundhoppers. De Gelderlander maakte een reportage. De Oostenrijkse teambegeleider luisterde geïnteresseerd naar de verhalen over deze plek waar FC Wageningen heroïsche wedstrijden speelde en zelfs de topclubs met knikkende knieën het veld betraden. Ze verbaasde zich alleen over de naam. "Schön, aber ist dies een Berg?"

De Wageningse Berg is weer in glorie hersteld voor de Oostenrijkse voetbalvrouwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen