Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (5): 2,2 miljoen kijkers zien zege Oranjevrouwen

KNVB Media
KNVB Media
21 juli 2017, 11:28

En weer voorkomt Sari van Veenendaal een Deense goal. - Foto: KNVB Media

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update.

Het was weer een prachtige dag voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. De Oranjevrouwen wonnen donderdag ook hun tweede poulewedstrijd op het EK. Denemarken werd met 1-0 verslagen en daarover mocht Nederland niet mopperen. Na een sterke eerste helft was het tweede bedrijf duidelijk voor de Deense vrouwen.

Maar gelukkig stond bij Nederland Sari van Veenendaal in de goal. Zij keepte werkelijk een dijk van een wedstrijd. Als een magneet trok zij alle ballen aan en anders wierp ze zich wel voor de voeten van de tegenstanders. Bekijk hier de beelden terug van het heroïsche optreden van Van Veenendaal.

Nederland verslaat Denemarken in een spannende wedstrijd met 1-0.

Was het nou een schwalbe of een pingel Daniëlle?

Nederland kwam in de eerste helft op 1-0. Sherida Spitse benutte feilloos een strafschop. Daar was veel discussie over. Werd Daniëlle van de Donk nu aangetikt of was het een schwalbe van de PSV-speelster. De Duitse scheidsrechter wees resoluut naar de stip en ook het slachtoffer wist het na afloop zeker. Het was een pingel. Of was het nu toch een schwalbe Daniëlle?

2,2 miljoen kijkers voor Oranjevrouwen

Het EK vrouwenvoetbal leeft in Nederland. Het tweede duel van het Nederlands vrouwenelftal trok naast een uitverkocht Sparta-stadion maar liefst 2,2 miljoen kijkers op NPO 1. Het was daarmee het best bekeken tv-programma op donderdag. Naar het openingsduel tegen Noorwegen afgelopen zondag keken ook al 2,1 miljoen kijkers.

— De Oranjevrouwen speelden ook hun tweede EK-duel voor een uitverkocht huis.

6200 fans zien België verrassen

Nederland leidt in de poule met zes punten uit twee wedstrijden. Toch zijn de Oranjevrouwen nog niet helemaal zeker van de kwartfinale. Dat komt omdat de Belgische vrouwen Noorwegen verrasten met een 2-0 zege. De Belgian Redflames werden in Breda door maar liefst 6.200 supporters gesteund.

De Belgische voetbalsters vierden de overwinning in de bus met het volkslied omdat het ook nog eens de nationale feestdag was. Op 21 juli 1831 splitste België zich af van De Nederlanden en daarom wordt er maandag in het Koning Willem II - stadion in Tilburg de Derby der Lage Landen gespeeld. Nederland heeft genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Niet alleen Oranjefans in parade naar stadion

Ook in Rotterdam gingen de Oranjefans in parade van de fanzone naar het stadion. Maar het wordt inmiddels ook een traditie onder de andere supportersgroepen. De organisatie van WEURO 2017 heeft daarvoor een speciale app ontwikkeld die de fans aanspoort om lopend of met de fiets naar het stadion te komen. En dat slaat aan, zo zien we hier bij de supporters uit IJsland.

EK vandaag

Vrijdag worden er twee duels in groep B gespeeld. Zowel Zweden als Duitsland - de twee Olympisch finalisten van Rio 2016 - azen op hun eerste overwinning. Zweden speelt om 18.00 in Deventer tegen het verrassende Rusland, dat in de eerste wedstrijd Italië met 2-1 versloeg.

De Duitse vrouwen zullen tegen Italië graag willen laten zien dat ze niet voor niets de favoriet voor de eindzege zijn, na de ietwat teleurstellende 0-0 tegen Zweden. Het duel in Tilburg begint om 20.45 uur. Er zijn nog kaarten, dus maak gebruik van deze kans om de Olympisch kampioen te zien spelen.

—  Duitsland opende het toernooi net als vier jaar geleden met een 0-0 gelijkspel, toen tegen Nederland. Aan het einde van het EK stonden de Duitse vrouwen wel met de trofee in hun handen. Foto: UEFA.com

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen