Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Het EK Vrouwen wordt een onvergetelijk toernooi'

KNVB Media
KNVB Media
15 juli 2017, 9:15

Aleksander Ceferin en Michael van Praag kijken uit naar de start van het EK Vrouwen. - Foto: KNVB Media

Het Europees kampioenschap voor vrouwen is op voorhand al een historisch toernooi. Voor het eerst in de geschiedenis doen zestien landen een gooi naar de Europese titel. De status van het toernooi is daardoor groter dan ooit. "Meer landen, speelsters en fans kunnen nu genieten van dit unieke toernooi", zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

EURO 2017 zal een onvergetelijk toernooi worden

Zondag staan Nederland en Noorwegen in de uitverkochte Utrechtse Galgenwaard aan de aftrap van de openingswedstrijd. Drie weken later, op zondag 6 augustus, wordt de finale in Enschede gespeeld. "Een grote eindronde is altijd speciaal. Het is nu de beurt aan het vrouwenvoetbal om in de spotlights te staan", zegt Ceferin. "UEFA Women's EURO 2017 zal een onvergetelijk toernooi worden, met het beste wat vrouwenvoetbal in Europa te bieden heeft."

De status van het EK is al groter dan ooit, nu het deelnemersveld is uitgebreid van twaalf naar zestien landen. "Meer landen, speelsters en fans hebben nu de kans om te genieten van dit toernooi", aldus de Sloveen, die vorig jaar werd verkozen tot UEFA-voorzitter.

Rolmodellen

Bondsvoorzitter Michael van Praag met de trofee waar het de komende weken allemaal om draait.

Volgens Ceferin is het EK een ideale gelegenheid om de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in de afgelopen jaren te zien. "Steeds meer meisjes en vrouwen doen mee, als speelster of in andere functies. Deze ontwikkeling wordt nog versterkt door de nieuwe campagne van UEFA, genaamd Together # WePlayStrong, waarmee we ervoor willen zorgen dat voetbal in alle Europese landen de nummer één sport onder vrouwen wordt."

Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor de komende sterren van het EK. "Ze zijn rolmodellen en kunnen jonge meisjes inspireren om ook te gaan voetballen."    

Veilig, feestelijk en succesvol

Het is geweldig om te zien hoe groot het enthousiasme is voor de snelst groeiende tak van sport in ons land

Ook KNVB-voorzitter Michael van Praag kijkt uit naar het EK. Volgens hem is Nederland er klaar voor om er een groot feest van te maken. "Het is geweldig om te zien hoe groot het enthousiasme is voor de snelst groeiende tak van sport in ons land. Samen kunnen we het vrouwenvoetbal op de kaart zetten en een inspiratie voor nieuwe generaties zijn. Ik geloof er heilig in dat we erin zullen slagen om een veilig, feestelijk en succesvol EK te organiseren. Laten we er met z'n allen een onvergetelijk toernooi van maken", aldus de bondsvoorzitter.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen