Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Utrecht loopt warm voor het EK Vrouwen 

KNVB Media
KNVB Media
16 mei 2017, 17:00

De Oranje Loper is dinsdag 16 mei officieel geopend door toernooidirecteur Bert van Oostveen, manager vrouwenvoetbal Minke Booij en wethouder Paulus Jansen. - Foto: KNVB Media

Speelstad Utrecht laat reizigers en bezoekers van Station Utrecht Centraal letterlijk warmlopen voor het EK Vrouwen. In plaats van de roltrap te nemen worden reizigers vanaf nu, precies twee maanden voor de aftrap van het toernooi, uitgedaagd een speciale oranje traploper te betreden.  

Hoe mooi zou het zijn als alle reizigers zich daarbij aansluiten en letterlijk warmlopen voor het EK

De Oranje Loper is vandaag, dinsdag 16 mei, officieel geopend door toernooidirecteur Bert van Oostveen, manager vrouwenvoetbal Minke Booij en wethouder Paulus Jansen. "Het EK voetbal voor vrouwen wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap tot nu toe", zegt Bert van Oostveen, toernooidirecteur UEFA Women’s EURO 2017.

"Er komen nu al meer dan 16.000 toeschouwers naar de openingswedstrijd op 16 juli in Utrecht, een recordaantal voor een voetbalwedstrijd voor vrouwen in Nederland. Hoe mooi zou het zijn als alle reizigers zich daarbij aansluiten en letterlijk warmlopen voor het EK."

Reizigers worden op Station Utrecht Centraal uitgedaagd een speciale oranje traploper te betreden.

Loop warm voor #OnsEK 

De OranjeLeeuwinnen spelen ter voorbereiding op #OnsEK in juni twee oefeninterlands. De EK-stadions in Breda en Deventer zijn het decor van deze oefenduels. Vrijdag 9 juni trapt Oranje om 18.30 uur af tegen WK-finalist Japan, in het Rat Verlegh stadion in Breda. Vier dagen later, dinsdag 13 juni, speelt Nederland in Deventer tegen EK-debutant Oostenrijk. De aftrap in De Adelaarshorst is om 20.45 uur.

Dit EK gaat ongetwijfeld opnieuw voor een enorme boost zorgen

"Een uitgelezen mogelijkheid om de OranjeLeeuwinnen een maand voor het EK in actie te zien. Het enthousiasme voor vrouwenvoetbal groeit enorm, dat merkte ik ook weer aan de reacties vandaag. Dit EK gaat ongetwijfeld opnieuw voor een enorme boost zorgen", besluit Minke Booij, manager vrouwenvoetbal. De Oranje Loper is een initiatief van de gemeente Utrecht, KNVB en Women’s EURO 2017.  

Manager vrouwenvoetbal Minke Booij: 'Dit EK gaat ongetwijfeld opnieuw voor een enorme boost zorgen'.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen