Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Openingsduel EK best bezochte vrouwenwedstrijd in Nederland

KNVB Media
KNVB Media
11 mei 2017, 12:42

Foto: KNVB Media

Het Europees kampioenschap levert het Nederlands vrouwenelftal in ieder geval één record op. De openingswedstrijd tegen Noorwegen gaat op voorhand al als de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd op Nederlandse bodem in de boeken.

Ruim twee maanden voor de start van UEFA Women's EURO 2017 zijn er al 16.000 tickets verkocht voor het eerste optreden van de OranjeLeeuwinnen. Nederland start het EK in eigen land op zondag 16 juli in de Utrechtse Galgenwaard tegen Noorwegen. De thuishaven van FC Utrecht heeft een totale capaciteit van 23.750 zitplaatsen.

Tot dusver was het Champions Leagueduel van FC Twente tegen Barcelona -  in november 2015 - de best bezochte vrouwenwedstrijd in Nederland. Daar kwamen 15.637 toeschouwers op af.

Kaartverkoop

Wie het EK van nabij wil meemaken, zal dus snel zijn tickets moeten regelen. Dat kan heel simpel via de online kaartverkoop. Tickets zijn al vanaf 10 euro verkrijgbaar. Oranje speelt zijn poulewedstrijden in Utrecht (16 juli, Noorwegen), Rotterdam (20 juli, Denemarken) en Tilburg (24 juli, België). De overige speelsteden zijn Breda, Deventer, Doetinchem en Enschede. De finale is op zondag 6 augustus in Enschede waar plaats is voor 30.000 toeschouwers.

Kaartverkoop EK Kaartverkoop EK Regel nu jouw tickets voor het EK online.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen