Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Leerlingen aan de slag met lespakket WEURO 2017

KNVB Media
KNVB Media
1 februari 2017, 9:05
1:11

Pierre van Hooijdonk en Minke Booij verrichten op De Griffioen de aftrap van het lespakket Kicken! - Foto: KNVB Media

Leerlingen van basisschool De Griffioen in Prinsenbeek hadden dinsdag de primeur met de aftrap van het lespakket Kicken! WEURO-ambassadeur Pierre van Hooijdonk en manager vrouwenvoetbal Minke Booij gaven vier klassen van groep 8 de eerste les uit het lespakket, dat kinderen op speelse wijze bekendmaakt met voetbal en het EK Vrouwen.

Ook gaan de lessen over het belang van samenwerken, bewegen, voeding en gezondheid. Aan het einde van de les trapten de leerlingen samen met Van Hooijdonk en Booij letterlijk het lespakket af.

600 basisscholen

Alle bassischolen in Nederland kunnen via lespakketkicken.nl het gratis lespakket aanvragen. Dit lespakket is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van VWS, UEFA en de zeven speelsteden van WEURO 2017.

Pierre van Hooijdonk houdt een balletje hoog voor de deur van De Griffioen in Prinsenbeek.

De lessen sluiten aan op bestaande kerndoelen van het onderwijs en zijn flexibel in te passen in de bestaande lessen in zowel de onder-, midden- als bovenbouw. Inmiddels hebben al 600 basisscholen in Nederland het lespakket aangevraagd. Aanvoerster Mandy van den Berg en presentatrice Nienke de la Rive Box nemen op enthousiaste wijze de leerlingen mee in de verschillende lessen uit het lespakket.

Grootste EK ooit

UEFA Women’s EURO (WEURO) 2017 wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe. De zeven speelsteden zijn: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De openingswedstrijd vindt 16 juli plaats in Utrecht en de finale is 6 augustus in Enschede.

Lespakket Kicken! Lespakket Kicken! Vraag hier het lespakket aan.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen