Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Loting EK vrouwen 2017 live op websites van UEFA en NOS

KNVB Media
KNVB Media
8 november 2016, 11:30

De Oranjevrouwen weten dinsdag tegen welke landen ze in actie komen op het EK 2017 in eigen land. - Foto: KNVB Media

De loting voor WEURO 2017, het Europees kampioenschap voor vrouwen dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden, is dinsdag vanaf 17.25 rechtstreeks te zien op de websites van de UEFA en de NOS.

De loting begint om 17.30 uur. Om 19.00 uur wordt vervolgens de kaartverkoop geopend, op de officiële website van WEURO 2017. Er wordt ook uitgebreid verslag gedaan van het evenement via het Twitter-account @KNVB.

Live-stream UEFA.com Live-stream UEFA.com Bekijk de loting morgen live via de website van de UEFA.

Live-stream NOS Live-stream NOS Ook op de website van de NOS wordt de loting morgen live uitgezonden.

@KNVB @KNVB Volg de loting vanuit het Luxor Theater in Rotterdam morgen via @KNVB op Twitter.

De zestien deelnemers aan het EK, dat van 16 juli tot 6 augustus in ons land wordt gehouden, zijn bekend. De loting heeft plaats in het Luxor Theater in Rotterdam. Nederland is als organiserend land ingedeeld in pot 1 en ontloopt op die manier sterke tegenstanders als regerend Europees kampioen Duitsland, Frankrijk en Engeland in de poulefase.

Debutanten

Manon Melis zal dinsdag de loting verrichten.

In pot 2 zitten Noorwegen, Zweden, Spanje en Zwitserland, terwijl pot 3 Italië, IJsland, Schotland en Denemarken herbergt. In pot 4 ten slotte zitten Oostenrijk, België, Rusland en Portugal. De vrouwen van België, Schotland, Oostenrijk en Zwitserland maken hun debuut op een eindtoernooi. De nummers één en twee van elke poule kwalificeren zich voor de kwartfinale.

Voorafgaand aan de loting zullen UEFA-president Aleksander Čeferin en KNVB-voorzitter Michael van Praag de zaal toespreken, waarna de loting onder leiding van journaliste Diana Kuip zal worden verricht door Manon Melis, topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen, en regerend Europees kampioene Nadine Kessler.

OranjeLeeuwinnen en indeling

De OranjeLeeuwinnen zijn als gastland automatisch ingedeeld in Poule A en spelen hun poulewedstrijden in Utrecht (openingswedstrijd, Galgenwaard, 16 juli), Rotterdam (Het Kasteel, 20 juli) en Tilburg (Koning Willem II Stadion, 24 juli). Morgenavond weet de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan wie de tegenstanders zijn.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen