Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Manon Melis verricht loting UEFA Women’s EURO 2017

KNVB Media
KNVB Media
26 oktober 2016, 16:31

Ex-international Manon Melis verricht dinsdag 8 november de loting voor het UEFA Women’s EURO 2017. - Foto: KNVB Media

Na een bloedstollende thriller plaatste Portugal zich dinsdagavond 25 oktober ten koste van Roemenië als laatste land voor het UEFA Women’s EURO 2017. Daarmee zijn de zestien deelnemers aan het EK, dat van 16 juli tot 6 augustus in Nederland wordt gehouden, bekend.

De loting vindt plaats op dinsdag 8 november in het Luxor Theater in Rotterdam. Nederland is als organiserend land ingedeeld in pot 1 en ontloopt op die manier sterke tegenstanders als regerend Europees kampioen Duitsland, Frankrijk en Engeland in de poulefase. Die landen danken hun plaats in de hoogste pot aan hun plaats op de UEFA-ranking.

Debutanten

In pot 2 zitten Noorwegen, Zweden, Spanje en Zwitserland, terwijl pot 3 Italië, IJsland, Schotland en Denemarken herbergt. In pot 4 ten slotte zitten Oostenrijk, België, Rusland en Portugal. De vrouwen van België, Schotland, Oostenrijk en Zwitserland maken hun debuut op een eindtoernooi. De nummers één en twee van elke poule kwalificeren zich voor de kwartfinale.

Voorafgaand aan de loting zullen UEFA-president Aleksander Čeferin en KNVB-voorzitter Michael van Praag de zaal toespreken, waarna de loting onder leiding van journaliste Diana Kuip zal worden verricht door Manon Melis, topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen, en regerend Europees kampioene Nadine Kessler. Melis kwam 136 keer uit voor het Nederlands vrouwenelftal en scoorde daarin 59 keer. Na de loting zal aansluitend de kaartverkoop starten via de website van WEURO 2017.

Kaartverkoop WEURO 2017 Kaartverkoop WEURO 2017 Kijk op de website van WEURO 2017 voor meer informatie over de kaartverkoop.

OranjeLeeuwinnen en indeling

De OranjeLeeuwinnen spelen hun poulewedstrijden in Utrecht (Galgenwaard, 16 juli), Rotterdam (Het Kasteel, 20 juli) en Tilburg (Koning Willem II Stadion, 24 juli).

Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
NederlandNoorwegenItaliëOostenrijk
DuitslandZwedenIJslandBelgië
FrankrijkSpanjeSchotlandRusland
EngelandZwitserlandDenemarkenPortugal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen