Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bijna alle deelnemers EK 2017 vrouwen bekend

KNVB Media
KNVB Media
21 september 2016, 7:26

Vijftien van de zestien deelnemers aan het EK vrouwen 2017 in Nederland zijn bekend. - Foto: KNVB Media

Vijftien van de zestien deelnemers aan het Europees kampioenschap voor vrouwen dat volgend jaar in ons land wordt gehouden, zijn bekend. Uit een play-off moet het laatste land komen dat zich kwalificeert voor WEURO 2017.

Het eindtoernooi wordt gehouden van 16 juli tot en met 6 augustus 2017, in de speelsteden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Als gastland is Nederland automatisch geplaatst.

De 15 landen die zich hebben gekwalificeerd zijn:

NederlandEngelandRusland
DuitslandFrankrijkSchotland
OostenrijkIJslandSpanje
BelgiëItaliëZweden
DenemarkenNoorwegenZwitserland

Het laatste land dat zich plaatst voor het eindtoernooi komt uit de play-offs. Daarin neemt Roemenië het op tegen Portugal.  De twee duels worden in de periode 17-25 oktober gespeeld. Als gastland is Nederland automatisch geplaatst voor het toernooi.

Groepswinnaars

De groepswinnaars van de kwalificaties zijn IJsland, Spanje, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Noorwegen. Als beste zes runners up hebben ook Oostenrijk, België, Italië, Rusland, Schotland en Denemarken zich geplaatst.

Duitsland is titelhouder, de vrouwen van Oostenrijk, België, Schotland en Zwitserland maken hun debuut op een eindtoernooi. De loting voor het eindtoernooi wordt 8 november in Rotterdam verricht.

Loting EK vrouwenvoetbal 2017 in Rotterdam Loting EK vrouwenvoetbal 2017 in Rotterdam Lees hier het nieuwsbericht over de loting in het Luxor Theater te Rotterdam.

WEURO 2017 WEURO 2017 Klik hier voor de officiële WEURO 2017-website.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen