Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Groepswedstrijden EK2017 voor Leeuwinnen in Nederland

KNVB Media
KNVB Media
23 september 2015, 14:13

Foto:

Het Nederlands vrouwenelftal speelt de groepswedstrijden tijdens het Europees kampioenschap 2017 in Utrecht, Rotterdam en Tilburg. Dat blijkt uit het wedstrijdschema dat UEFA bekend heeft gemaakt. De openingswedstrijd is op zondag 16 juli 2017 in de Galgenwaard in Utrecht. De tweede groepswedstrijd van Oranje is donderdag 20 juli op Het Kasteel in Rotterdam en de derde op maandag 24 juli in het Koning Willem II stadion in Tilburg.

De finalisten van UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017) spelen zondag 6 augustus 2017 de finale in het stadion van FC Twente in Enschede. Drie dagen daarvoor, op donderdag 3 augustus, vindt in Enschede ook een van de halve finales plaats. De andere halve finale wordt op dezelfde dag gespeeld in het Rat Verlegh Stadion in Breda.

Toernooidirecteur Bert van Oostveen van de KNVB: “Het wedstrijdschema brengt ons weer een stap dichterbij het toernooi. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de organisatie van het toernooi. Het enthousiasme bij de speelsteden, clubs en KNVB is groot en op basis daarvan ben ik ervan overtuigd het Oranjelegioen in 2017 een fantastisch toernooi in eigen land gaat beleven.”

Wedstrijdschema

WEURO 2017 vindt plaats van zondag 16 juli 2017 t/m zondag 6 augustus 2017. Aan het EK doen zestien landen mee. Verspreid over 16 dagen, in de genoemde periode van 3 weken, spelen zij gezamenlijk 31 wedstrijden. Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg en Utrecht zijn gastheer van de groepswedstrijden. In elke speelstad worden vier groepswedstrijden gespeeld. De kwartfinales zijn in Deventer, Doetinchem, Rotterdam en Tilburg en de halve finales in Breda en Enschede. De finale is vervolgens in Enschede. De loting voor het toernooi is in november 2016. Dan is duidelijk welke landen in welke speelsteden tegen elkaar spelen.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen