Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK CP Dag 7 Nederland - Rusland: Wat een vooruitzicht!

Ruud Scheper
KNVB Media
1 augustus 2018, 21:30

Oranje voorafgaand aan het duel met Ierland. - Foto: KNVB Media

Een hele dag stilzitten tot de wedstrijd ’s avonds begint? Het is niet besteed de mannen van het Nederlands CP-team. Een potje trefbal op de vroege morgen komt woensdagochtend dan ook als geroepen. Maar dat de mannen het rustig aan doen met het duel van vanavond in hun achterhoofd? Nou nee. Assistent-trainer Jim van Alst lacht. “Het is lastig zat om alle emotie in goede banen te leiden.”

Op de opwinding van het potje trefbal na, is het een ontspannen dagje voor Oranje. De derde op rij eigenlijk. Na twee dagen zonder wedstrijd komen de mannen van bondscoach Max Raeven vanavond wel weer in actie, maar meer dan een goede uitgangspositie in de halve finales is er niet te behalen. Van een plek in die halve finales is de ploeg immers al verzekerd.

De dag wordt gestart met een potje trefbal op het grasveld voor het KNVB Bondsbureau.

Focus erop houden

Toch is het zaak om de focus er op te houden, zo weet ook Raeven. Misschien is dat wel de grootste uitdaging. Het doel? Rusland ontwijken, in ieder geval tot de finale. Maar dan moet er wel van Ierland gewonnen worden. En dus treedt Oranje gewoon aan met alle sterkhouders, ook die op scherp staan. “We willen alles winnen, dus deze ook”, is de bondscoach helder.

Max Raeven instrueert zijn manschappen voorafgaand aan het duel met Ierland.

Maar dat is pas ’s avonds. De laatste dag van de poulefase wordt geopend door Denemarken en Noord-Ierland. En wie niet beter weet, waant zich bij de finale. Want wat een fanatisme! Zowel in als langs het veld. Alleen staat niet de toernooiwinst op het spel, maar de laatste plaats in de poule. Of beter gezegd; het ontlopen daarvan. Waar de Denen langs de kant overduidelijk de strijd winnen, blijkt Noord-Ierland in het veld de sterkste; 1-0. Teleurgesteld storten de Denen naar de grond. Weer verloren.

Oekraïne eruit

Misschien hebben ze morgen meer succes, wanneer Finland – dat even later met 4-1 verliest van Rusland – de tegenstander is in de strijd om plek 9 en 10. Eerst is het tijd voor het hoofdgerecht van dag 7; Oekraïne – Engeland. Twee ploegen die het verdienen om in de halve finale te staan. Maar ja, er kan er maar eentje door. Een geweldige strijd volgt, op het scherpst van de snede, met een 1-0 voorsprong voor Oekraïne met de rust.

Verdriet bij Engeland. Oekraïne wint met 2-0 en gaat door naar de halve finales. Voor Engeland rest de strijd om plaats vijf en zes.

‘Welcome to the Panic Room’, schalt het door de boxen terwijl de ploegen de kleedkamer opzoeken. Hoe toepasselijk voor de Engelsen. Alles maar dan ook echt alles doen ze er in het tweede bedrijf aan om de gelijkmaker te forceren, waardoor het aantal gele kaarten gestaag oploopt. Het mag niet baten. Oekraïne blijkt ook met een mannetje minder te sterk en plaatst zich voor de halve finales; 2-0.

Smakelijk toetje

Het hoofdgerecht wordt ’s avonds gevolgd door een heerlijk toetje. Onder toeziend oog van zo’n vierhonderd supporters, waaronder zo’n honderd kinderen van de KNVB Voetbalkampen, spelen ook Nederland en Ierland zeker na de pauze alsof hun leven ervan afhangt. Wat oppassen voor gele kaarten? Gewoon vol gas voor de overwinning. Het resulteert in een spannende clash die uiteindelijk met 0-1 gewonnen wordt door Ierland. Vrijdag gaan we daardoor verder met Oekraïne – Ierland om 16 uur en Nederland - Rusland om 19 uur. Wat een vooruitzicht!

CP-team verliest en treft Rusland CP-team verliest en treft Rusland Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen