Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team bij huldiging: ‘Voetbal hoort op Paralympics’

KNVB Media
KNVB Media
21 september 2016, 14:09
2:16

Het CP-team hoopt dat voetbal snel terugkeert op de Paralympische Spelen. - Foto: KNVB Media

Het Nederlandse CP-team is dinsdag gehuldigd na zijn terugkomst uit Rio de Janeiro, waar het team een vierde plaats behaalde op het voetbaltoernooi van de Paralympische Spelen.

Net geen medaille voor de spelers dus, al is de doelstelling – het behalen van de halve finale – gehaald. Coach Marcel Geestman was niet tevreden, maar had wel vrede met het resultaat. En was trots op het CP-team, dat voorlopig voor het laatst meedeed aan de Paralympics, omdat het onderdeel is geschrapt van de onderdelenlijst.

Heel aantrekkelijk: 7 tegen 7, veel doelpunten

“Dat is jammer”, zei Geestman over die beslissing. “CP-voetbal hoort gewoon op het toernooi. Het is heel aantrekkelijk ook: 7 tegen 7, met veel doelpunten. Dus wat mij betreft komt het zo snel mogelijk weer terug op het programma van de Paralympische Spelen.”

— Minne de Vos.

Maar dan zou er wel een betere controle moeten zijn op de ware handicap van spelers, want Nederland liep in Rio de Janeiro regelmatig aan tegen sterke spelers van wie werd betwijfeld of ze eigenlijk wel in aanmerking zouden moeten komen voor het toernooi.

“Er zijn dingen gebeurd die niet helemaal kloppen”, zei speler Minne de Vos rondom de huldiging van dinsdagavond. “Het gat met de top is veel te groot, en dat ligt niet aan de kwaliteit, maar meer in het gegeven dat het niet allemaal eerlijk is.”

Het CP-team bestaat uit spelers met cerebrale parese (CP) of niet aangeboren hersenletsel.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen