Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geestman zwaait af als bondscoach CP-team

KNVB Media
KNVB Media
17 september 2016, 11:12

Marcel Geestman was zeven jaar bondscoach van het CP-team. - Foto: KNVB Media

Met het verloren duel van het CP-team gisteravond in Rio de Janeiro, is er ook een einde gekomen aan de carrière van Marcel Geestman als bondscoach van het Nederlands team. Hij was sinds 2009 hoofdcoach van Oranje.

Ik had het voor geen goud willen missen. Het was een supertijd

"Ik kijk met enorm veel plezier terug op mijn periode bij het CP-team. Ik heb een geweldige tijd gehad, met geweldige jongens en een prettige en goede staf. We hebben samen een enorme ontwikkeling gemaakt. Die jongens, maar ik zelf ook. Een beetje raar misschien in dit verband, maar ik had het voor geen goud willen missen. Het was een supertijd", aldus Geestman.

Nederlaag

Hij had uiteraard liever met een bronzen plak afscheid genomen. Nu moest hij 'zijn jongens' met de gebogen hoofden gadeslaan. "Als je de emoties ziet bij die jongens en wat dit verlies met ze doet, dan ervaar je wel hoe bijzonder het was om dit allemaal mee te maken. Het doet ook wat met mij."

Het laatste duel voor Geestman is voorlopig tevens het laatste duel op een laatste Paralympische spelen voor Oranje, omdat de sport van het programma wordt gehaald. Een reden is de onduidelijke classificering van sommige spelers. "De organisatie zal daar in de toekomst echt iets aan moeten doen. Wij vragen alles van die jongens en dan spelen ze soms tegen jongens waarvan je je afvraagt hoe paralympisch die nog zijn. Dat is enorm frustrerend." Geestman blijft werkzaam bij de KNVB.

CP-team loopt brons op Paralympische Spelen mis CP-team loopt brons op Paralympische Spelen mis Lees hier het wedstrijdverslag van de verloren troostfinale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen