Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team door het oog van de naald: halve finale

KNVB Media
KNVB Media
13 september 2016, 9:59

Nederland speelt woensdag (15.00 uur) in de halve finale tegen Oekraïne. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team moest maandag na het 0-2 verlies tegen Iran urenlang in spanning wachten of het zich geplaatst voor de halve finale van de Paralympische Spelen. Concurrent Verenigde Staten verzuimde uiteindelijk de geboden kans te grijpen, waardoor Oranje in Rio de Janeiro inderdaad tweede in de poule bleef en de medaillekansen nog niet vergooid zijn.

"Uiteraard zijn we blij en opgelucht. Maar we gingen hier voor een medaille, dus we gaan het niet van de daken schreeuwen", aldus bondscoach Marcel Geestman, ook in de wetenschap dat zijn ploeg door het oog van de naald was gekropen.

Door het eerdere 2-2 gelijkspel tegen de Verenigde Staten, bracht het CP-team zichzelf in de problemen. Na het verlies tegen Iran moest het team hopen dat Amerika niet met 2-0 of meer van Argentinië zou winnen. In dat geval zouden de Amerikanen de tweede plaats pakken. In een zinderende slotfase boog Argentinië een 2-1 achterstand echter om tot 2-3 winst. Nederland speelt woensdag om 15.00 uur Nederlandse tijd in de halve finale tegen Oekraïne.

Statistieken:

Wedstrijd
Nederland - Iran 0-2 (0-2).

Scoreverloop
9. Rastegarimobin 0-1; 18. Mehri 0-2.

Geel
Kharrat (Iran).

Opstelling Nederland
Van Altena, Mense, Conijn, Schuitert, Dikken (52. Floors), De Vos, Visker (31. Kleinlugtebeld).

CP-team in halve finale CP-team in halve finale Lees het volledige verslag van Nederland-Iran (0-2) en de reactie van bondscoach Marcel Geestman op OnsOranje.nl.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen