Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mastercoach-certificaat voor bondscoach Marcel Geestman

KNVB Media
KNVB Media
20 april 2016, 14:50

Foto: KNVB Media

Marcel Geestman, bondscoach CP-voetbal, heeft maandag tijdens het Nationaal Coach Platform op Papendal het eerste Mastercoach-certificaat ontvangen uit handen van minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Tijdens het NOC*NSF-programma 'Master Coach in Sports' stonden beslissingsvermogen, anticipatie, aandacht, expertise, perceptie, omgaan met onverwachte omstandigheden, herstel en revalidatie centraal. Zaken die het prestatiegedrag bij topsporters vormen.  

Marcel Geestman blikt vol enthousiasme terug op het vierjarige programma dat na de Olympische Spelen in Londen van start ging. "Tijdens het programma heb ik beter inzicht gekregen in mijn handelen. De interactie met collega's heb ik als zeer waardevol ervaren. Het is misschien wel zo dat hoe meer je weet, hoe lastiger het soms wordt om beslissingen te nemen, maar het heeft er wel toe geleid dat ik mijn keuzes nu beter kan verantwoorden."

Geestman kan het geleerde aankomende zomer in de praktijk brengen, tijdens de Paralympics in Rio waar ook het CP-team aan mee doet. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen