Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team sluit toernooi af met gelijkspel

KNVB Media
KNVB Media
5 maart 2016, 15:36

Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team heeft zaterdag het drielandentoernooi in het Engelse Burton-Upon-Trent afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Groot-Brittannië. Oranje eindigt daarmee tweede achter wereldkampioen Rusland. "Het was een enerverend potje, waarin we gelukkig nog op het laatst gelijk maakten", aldus bondscoach Marcel Geestman.

Nadat het thuisland tien minuten voor tijd na een verkeerde breedtepass van Iljas Visker op voorsprong kwam, kon Nederland er in de slotminuten nog een tweede adem uit persen en zichzelf belonen. Twee minuten voor tijd schoot Minne de Vos, op aangeven van Jeroen Saedt die eerder zelf nog op de paal schoot, de gelijkmaker binnen.

Het CP-team is in voorbereiding op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro en speelde eerder in de week duels tegen wereldkampioen Rusland (3-0 verlies) en ook al Groot-Brittannië (1-1). Op weg naar Rio werkt de ploeg verder nog een intensief programma af. Eind april start het pre-Paralympisch toernooi in Spanje, gevolgd door opnieuw een drielandentoernooi met Oekraïne en de Verenigde Staten.

Statistieken:

Groot-Brittannië-Nederland 1-1 (0-0).

Scoreverloop: 50. Hickman 1-0; 58. Minne de Vos 1-1.

Opstelling Nederland: Boersma, Mense, Conijn, De Vos, Dikken, Saedt, Kooij (45. Visker).

CP-team CP-team Lees het gehele verslag van het duel tussen Groot-Brittannië en Nederland en de reactie van bondscoach Marcel Geestman op OnsOranje.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen