Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Informatie over de tweede bekerronde mannen

KNVB Media
KNVB Media
20 september 2019, 11:25

Het programma van de tweede bekerronde mannen is bekend. - Foto: KNVB Media

Het programma voor de tweede bekerronde mannen in Zuid II is bekend.

Standaardteams

In totaal hebben negentig teams zich geplaatst voor deze ronde. In de tweede ronde worden 26 tussenwedstrijden gespeeld om te komen tot 64 teams.

De volgende teams hebben een vrijloting voor de tweede ronde: Blerick, Boekel Sport, Bruheze, Cito, De Ster, Deurne, EHC/Heuts, Eikenderveld, Erp, FC Schadewijk, Herpinia, KVC Oranje, MVC ’19, Nooit Gedacht, Olympia ’18, ONDO, RKHSV, RKSVO, Roosteren, SHH, SJO/SSA VESTA ’19, Sparta ’25, Sportclub Irene, Stormvogels ’28, SV Argo, SV Brunssum, SVME, SV Meerssen, SV Someren, SV TOP, UDI ‘19/CSU, UDI ‘19/CSU 2, Voerendaal, VV Hellas, VV Schaesberg, WEC, Wijnandia en ZSV.

Planning standaardteams

De wedstrijden zijn in principe vastgesteld op zondag 17 november. Indien een team op deze datum al competitieverplichtingen heeft, is betreffende bekerwedstrijd vastgesteld op donderdagavond 14 november.

Ook indien er op zondag 3 november of eerder competitiewedstrijden geen doorgang vinden, worden deze alsnog ingepland op zondag 17 november. De bekerwedstrijden worden dan ingepland op donderdag 14 november. De bekerwedstrijden mogen eventueel in overleg vooruit gespeeld worden.

Bekerreglement

  • Artikel 4

De wedstrijden worden in eerste instantie ingepland in de daarvoor aangewezen weekenden conform de speeldagenkalender 2019/’20. Indien één of beide teams in dat betreffende weekend geacht wordt een inhaalcompetitiewedstrijd te spelen, dan wordt de bekerwedstrijd midweeks ingepland.

Indien het thuisspelende team, ingeval van een doordeweekse wedstrijd, niet de beschikking heeft over een lichtinstallatie waar dat wel noodzakelijk is, dient de thuisspelende vereniging een vervangende accommodatie tot de beschikking te hebben.

Indien als gevolg van het niet aanwezig zijn van verlichting op het hoofdveld uitgeweken moet worden naar een veld met verlichting maar zonder afrastering, geldt dit niet per definitie als een belemmering. Tenzij de veiligheid in het gedrang komt als gevolg van het aantal te verwachten toeschouwers, kunnen de wedstrijden op een veld zonder afrastering worden ingepland, waarbij de thuisspelende vereniging provisorische voorzorgsmaatregelen dient te nemen. In het geval de veiligheid in het gedrang komt, als gevolg van het ontbreken van een afrastering, dient de thuisspelende vereniging een vervangende accommodatie tot de beschikking te hebben.

  • Artikel 6

Indien de thuisspelende vereniging – door welke oorzaak dan ook – niet de beschikking heeft over een speelveld, wordt zij tot uiterlijk 2 x 24 uur vóór aanvang van de wedstrijd in de gelegenheid gesteld een vervangende accommodatie te vinden. Is na het verstrijken van deze termijn geen accommodatie gevonden, dan wordt de wedstrijd onverwijld vastgesteld op het terrein van de tegenstander.

  • Artikel 7

Als een wedstrijd in een gelijkspel eindigt, dienen meteen na afloop van de wedstrijd strafschoppen te worden genomen conform de spelregels veldvoetbal. Dus niet meer volgens het ABBA-systeem. Er wordt ook niet verlengd.

Reserve hoofdklasse tot en met reserve 3e klasse

In totaal hebben zich 45 teams geplaatst voor deze ronde. In de tweede ronde worden 22 wedstrijden gespeeld. In de volgende ronde worden dan zeven tussenwedstrijden gespeeld om te komen tot zestien teams. Het volgende team heeft een vrijloting voor de tweede ronde: Vaesrade 2.

Reserve 4e klasse

In totaal hebben 36 teams zich geplaatst voor deze ronde. In de tweede ronde worden achttien wedstrijden gespeeld. In de volgende ronde worden dan twee tussenwedstrijden gespeeld om te komen tot zestien teams.

Reserve 5e klasse

In totaal hebben 60 teams zich geplaatst voor deze ronde. In de tweede ronde worden 30 wedstrijden gespeeld. In de volgende ronde worden dan veertien tussenwedstrijden gespeeld om te komen tot zestien teams.

Reserve 6e klasse

In totaal hebben 115 teams zich geplaatst voor deze ronde. In deze tweede ronde worden 57 wedstrijden gespeeld. In de volgende ronde worden dan 26 tussen-wedstrijden gespeeld om te komen tot 32 teams.

Het volgende team heeft een vrijloting in de 2e ronde: RKSVV 2.

Planning reserveteams

De wedstrijden zijn in principe vastgesteld op zondag 20 oktober. Indien een team op deze datum al competitieverplichtingen heeft, is betreffende bekerwedstrijd vastgesteld op dinsdagavond 22 oktober.

Ook indien er op zondag 6 oktober of eerder competitiewedstrijden geen doorgang vinden, worden deze alsnog ingepland op zondag 20 oktober. De bekerwedstrijden worden dan ingepland op dinsdag 22 oktober. De bekerwedstrijden mogen eventueel in overleg vooruit gespeeld worden.

Bekerreglement

  • Artikel 5

Indien één of beide teams in betreffend weekend geacht wordt een inhaalcompetitiewedstrijd te spelen, dan wordt de bekerwedstrijd midweeks ingepland.

  • Artikel 8

Indien de thuisspelende vereniging – door welke oorzaak dan ook – niet de beschikking heeft over een speelveld, wordt zij tot uiterlijk 2 x 24 uur vóór aanvang van de wedstrijd in de gelegenheid gesteld een vervangende accommodatie te vinden. Is na het verstrijken van deze termijn geen accommodatie gevonden, dan wordt de wedstrijd onverwijld vastgesteld op het terrein van de tegenstander.

  • Artikel 9

In overleg met de tegenpartij is het toegestaan de wedstrijd eerder te spelen, of op het terrein van de tegenstander.

  • Artikel 10

Als een wedstrijd in een gelijkspel eindigt, dienen meteen na afloop van de wedstrijd strafschoppen te worden genomen conform de spelregels veldvoetbal. Dus niet meer volgens het ABBA-systeem. Er wordt niet verlengd.

Programma

Competitie district Zuid II

Voor vragen over de reguliere competitie kunnen verenigingen een mail sturen. De medewerker competitie beantwoordt de vraag zo spoedig mogelijk.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen