Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voormalig districtsvoorzitter en bondsridder Jan Terburg overleden

KNVB Media
KNVB Media
21 juni 2019, 15:15

Rasbestuurder Jan Terburg is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft het droevige bericht ontvangen dat Jan Terburg woensdag is overleden. De Limburger was onder meer voorzitter van het districtscollege Zuid II, bestuurslid amateurvoetbal en werd in 2013 benoemd tot bondsridder. Hij is 70 jaar geworden.

Terburg maakte zich meer dan vijftig jaar in allerlei functies verdienstelijk voor het voetbal: op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau. Hij begon als jeugdleider, elftalleider en scheidsrechter binnen de vereniging RKSV Wittenhorst. Daarna was hij vanaf 1976 actief bij de afdeling Limburg van de KNVB, later ook bij KNVB Zuid II en KNVB landelijk.

In 1996 werd de Limburger districtsvoorzitter van Zuid II en bestuurslid amateurvoetbal. In 2009 kwam daar de functie van voorzitter van de hoofdcommissie voetbaltechnische zaken en vicevoorzitter van de hoofdcommissie ondersteuning clubbesturen bij. Daarnaast fungeerde hij onder meer als scheidsrechter, voorzitter van de districtmolestatiecommissie Zuid II, lid van de commissie voetbalontwikkeling, voorzitter van de hoofdcommissie voetbaltechnische zaken, vicevoorzitter van het algemeen penningmeestersoverleg, vicevoorzitter fair play en vice-voorzitter van de hoofdcommissie ondersteuning clubbesturen.

Bondsridder

Iedereen moet een voorbeeld nemen aan Jan, als bestuurder en als mens.

Bij zijn afscheid op 30 november 2013 werd hij door KNVB-voorzitter Michael van Praag benoemd tot bondsridder van de KNVB. "Iedereen moet een voorbeeld nemen aan Jan, als bestuurder en als mens. We zullen hem erg missen, want mensen zoals Jan heb je bij de KNVB maar weinig”, waren de lovende woorden van Van Praag tijdens de benoeming.

Jan Terburg maakte zich meer dan vijftig jaar in allerlei functies verdienstelijk voor het voetbal.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Naast zijn vele verdiensten voor het voetbal heeft rasbestuurder Terburg zich ook altijd ingezet voor de zwakkeren in de samenleving. Zo was hij voorzitter van de Stichting Gehandicapten Noord-Limburg. Ook richtte hij in 1989 de stichting Vrienden van de Scheidsrechters op. Voor zijn verdiensten ontving Terburg in 2013 in zijn woonplaats Horst een koninklijke onderscheiding. "We kunnen niet alle bestuurlijke en vrijwilligersdiensten benoemen, want dan zijn we de hele avond bezig. De lijst is gewoon té lang", zei burgemeester Kees van Rooij tijdens de benoeming van Terburg tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.

Het bestuur, de directie en de medewerkers van de KNVB wensen de familie, vrienden en betrokkenen van Jan Terburg veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen