Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wil je meedoen met vrouwenzaalvoetbal in Zuid II?

KNVB Media
KNVB Media
28 mei 2019, 11:26

Dinsdag 4 juni gaan KNVB en clubs samen in gesprek over vrouwenzaalvoetbal in Zuid II. - Foto: KNVB Media

Na jaren van zaalvoetbal voor vrouwen in het district lag de bal afgelopen seizoen stil. Reisduur, locatie en het tijdstip en op het laatst ook het aantal teams vormden het probleem. Jammer, want de animo was er wel. Het goede nieuws: momenteel zijn er ontwikkelingen binnen Zuid II om weer te starten met zaalvoetbal voor vrouwen.

Al acht teams hebben aangegeven interesse te hebben in zaalvoetbal. Samen met de clubs wil de KNVB op 4 juni aanstaande in gesprek over op welke wijze dit het beste georganiseerd kan worden. Het is de bedoeling dat we met elkaar spreken over dag, tijd en vorm. Het plezier moet voorop staan.

Wil je erbij zijn met je club, je elftal of je team neem dan contact op met marius.privee@knvb.nl

Ontwikkelingen internationaal

Dit seizoen nam het Nederlands vrouwenzaalteam deel aan de voorronde van het EK. Voor Speelsters onder 18 was er de Youth Olympic Games. We zien dat het vrouwenzaalvoetbal in de wereld steeds groter wordt. Net als bij de mannen is de sport zeer populair in de zuidelijke Europese landen. Hier spelen voetballers en voetbalsters in hun jonge jaren vaak ook in de zaal. De Braziliaanse Marta, een van de beste speelsters ter wereld, heeft ook een zaalvoetbalachtergrond.

Ontwikkelingen Nederland

In Nederland is al enige jaren een Eredivisie Vrouwen. Daaronder - afhankelijk van het district - is een aantal andere klassen. In Zuid II speelden een paar jaar geleden Roerdalen en later FSG samen met Lake Valley in de Eredivisie. De ploeg uit Sittard deed vaak ook mee voor de titel in deze klasse. Ook speelden enkele speelsters uit deze ploegen in het Nederlands team. Volgend jaar speelt zvg Cagemax uit Zuid I in de Eredivisie.

Zaalvoetbal Zaalvoetbal Alle informatie over zaalvoetbal.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen