Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

SV Kronenberg naar een duurzame accommodatie

KNVB Media
KNVB Media
21 december 2017, 11:04

De renovatie van de kleedlokalen is in volle gang. - Foto: KNVB Media.

Kleedlokalen die dateren van begin jaren 80. Tegelwerk, sanitaire voorzieningen en de (TL) verlichting die dringend toe zijn aan vervanging. Een uitdaging voor het bestuur van SV Kronenberg, want een verbouwing of vervanging is niet niks. Financieel en organisatorisch vraagt dat iets van de club. Na uitvoerig overleg met de gemeente Horst aan de Maas volgt toekenning van een budget om de lokalen te updaten en dus kan de club aan de slag.

Aanpak

Na het fiat van de gemeente is een werkgroep aan de slag gegaan en samen met plaatselijke ondernemers - tevens sponsoren van de sportvereniging - is een plan uitgewerkt om de lokalen te renoveren. Hierbij zijn waar mogelijk leden van de club ingezet om eigen werkzaamheden te verrichten en de kosten te drukken. In nauwe samenwerking met de lokale ondernemers is daarna het project voortvarend aangepakt. Vanaf het begin is het uitgangspunt geweest om de accommodatie duurzamer te maken.

Duurzaam

Met als uitgangspunt duurzaamheid, hét moment om de oude verlichting te vervangen door sensor-geschakelde Ledverlichting. Hiermee kunnen kosten verder terug gedrongen worden. Ook zijn de douches voorzien van een spaarknop om het waterverbruik terug te dringen.

Hoewel het project nog niet helemaal is afgerond, kunnen we nu al zeggen dat we een prachtig resultaat hebben kunnen neerzetten.

Secretaris Henk Selen: "De lokalen hebben een frisse, eigentijdse uitstraling gekregen en door de Ledverlichting zijn de exploitatiekosten weer iets draaglijker geworden voor onze kleine vereniging. We hopen met deze inhaalslag de komende jaren de jeugd aan ons te binden en zo onze maatschappelijke functie te kunnen vervullen in de kleine gemeenschap Kronenberg."

Toekomst

De accommodatie van SV Kronenberg is voorzien van een asbesthoudende dakbedekking. De club wil ook daarvoor de handen uit de mouwen steken en neemt daarbij de optie van plaatsing van zonnepanelen mee om de accommodatie verder te verduurzamen. Uitdagingen genoeg dus.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen