Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrijdag 31 maart bekerfinale-avond zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
29 maart 2023, 16:15

Topklassers ZVV Middelburg 1 en ZVV Kroeven/Laboral Services BV 2 strijden in de A-categorie tegen elkaar. - Foto: KNVB Media

Op vrijdag 31 maart 2023 vindt de finale van de districtsbeker zaalvoetbal Zuid 1 plaats in Sporthal T-Kwadraat te Tilburg. Deze avond wordt door de KNVB georganiseerd.

Titanenstrijd in de bekerfinale vrouwen

Deze vrijdag wordt om 19.15 uur gestart met de bekerfinale vrouwen. De twee teams die zijn overgebleven uit de competitieklassen zaalvoetbal vrouwen strijden dan om de districtsbeker. De deelnemers van deze finale zijn twee Eindhovense teams die elkaar goed kennen. Met aan de ene kant de kampioen in de Hoofdklasse vrouwen ESZVV Totelos VR1 en aan de andere kant de nummer 2 in dezelfde Hoofdklasse, Botafogo VR1. In de laatste onderlinge ontmoeting tussen beiden trok de huidige koploper net aan het langste eind en wisten zij nipt te winnen. Botafogo zal dus extra gebrand zijn op een bekeroverwinning. Gaat het ze dit keer lukken, of neemt ESZVV Totelos de beker mee terug naar Eindhoven?

Eindhovense clash bij de B-categorie mannen

Na de bekerfinale vrouwen starten we met de bekerfinale B-Categorie mannen. Deze finalisten zijn de overgebleven kandidaten uit de 2e en 3e klasse. Ook deze finalisten spelen in dezelfde competitie en zijn beiden afkomstig uit Eindhoven. sv Tongerle 2, de nummer 1 van de 2e klasse, wist in de halve finale nog af te rekenen met FC Eindhoven 5 en lijkt op ramkoers naar zowel bekerwinst als het kampioenschap. Tegenstander Den Hoek 1 ontpopt zich echter meer en meer tot echte cupfighter. Kan Den Hoek nog een keer verrassen of zal sv Tongerle er met de winst vandoor gaan?

Cupfighters uit de Topklasse

De laatste wedstrijd van de avond zal om 21:45 uur van start gaan en zal beslissen welk team er met de beker in de A-categorie vandoor gaat. De finalisten hebben de andere deelnemers uit de Topklasse, Hoofdklasse en 1e klasse achter zich gelaten om zo een plek in Tilburg veilig te stellen. Evenals bij de andere finales, zijn hier ook de finalisten geen onbekenden van elkaar. Zowel ZVV Middelburg 1 als ZVV Kroeven/Laboral Services BV 2 acteert in de Topklasse C. De respectievelijke nummer 8 en 10 hebben beiden bewezen dat ze boven zichzelf uit kunnen stijgen tijdens het bekertoernooi. Om 23:00 uur zullen we weten wie dit jaar de beker omhoog mag houden.

De finales worden in hal 1 van het T-Kwadraat in Tilburg gespeeld. Er is plek voor ongeveer 700 supporters en de horeca is direct vanaf de tribunes te bereiken. Inloop voor supporters zal vanaf 19:00 uur zijn. Het adres is Olympiaplein 383, 5022 DX, Tilburg.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen