Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB start met jeugdzaalvoetbal in Zeeland

KNVB Media
KNVB Media
26 juni 2020, 8:07

De kampioen uit Zeeland plaatst zich automatisch voor het district kampioenschap. - Foto: KNVB Media

In Zeeland wordt vanaf het seizoen 2020/’21 gestart met een nieuwe JO15- zaalvoetbal competitie. Dit initiatief is ontstaan in samenwerking met Groene Ster Vlissingen. De vereniging die al jarenlang een vaste waarde is in de Eredivisie wil zaalvoetbal onder de jeugd in Zeeland stimuleren.

Ontwikkeling jeugdspelers

Iedereen weet dat de KNVB veldvoetbal organiseert, maar minder bekend is dat de KNVB de laatste seizoenen hard aan de weg timmert om ook het (jeugd)zaalvoetbal te promoten en aan te bieden als aanvulling op veldvoetbal. Bij zaalvoetbal wordt er vijf tegen vijf gespeeld op een klein speelveld. Hierdoor is het spel vlotter en dynamischer dan bij veldvoetbal. Dit komt met name de ontwikkeling van jeugdspelers ten goede. Door het kleinere speelveld komen de spelers vaker in een situatie, waarin zij sneller moeten denken en handelen.

Combinatie veld en- zaalvoetbal

De JO15-competitie in Zeeland gaat van start in september. Er wordt gespeeld op zondag(ochtend). In de toekomst zullen er voor meerdere leeftijdscategorieën competities worden aangeboden. De KNVB ziet een stijgende lijn in het aantal veldvoetbalverenigingen dat start met een zaalvoetbaltak en het zaalvoetbal als toegevoegde waarde van de opleiding zien. Zo hebben onder andere JVOZ, VV Hontenisse, SSV’65 en VC Vlissingen zich al aan de competitie geconformeerd.

Groene Ster Vlissingen Jeugd Academie

 

Al enkele jaren is Groene Ster Vlissingen ook maatschappelijk erg betrokken. Na dat eerst de ‘Junior League’ werd georganiseerd voor middelbare scholen is de club ook gestart met verschillende zaalvoetbalprojecten. In de vorm van het geven van zaal clinics en het organiseren van andere sportactiviteiten draagt Groene Ster Vlissingen haar steentje bij om de Zeeuwse jeugd aan het sporten te krijgen. Voor veldvoetbalverenigingen die graag willen starten met zaalvoetbal heeft de club een speciaal pakket ontwikkeld. Hier kunnen de spelers onder begeleiding van professionele trainers kennis maken met zaalvoetbal.

Meer informatie over de opzet van deze competitie? Neem dan contact op met de medewerker zaalvoetbalontwikkeling Zuid.

Michael Thijs

Medewerker futsal ontwikkeling (Zuid)

De medewerker futsal ontwikkeling is de contactpersoon voor clubs die futsal aanbieden. Zowel voor veldvoetbalclubs met futsal als specifieke futsalclubs. De medewerker kan ondersteunen bij onder andere het ontwikkelen van competities op maat, jeugd futsal en kader.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen