ESZVV Totelos Dames 1 prolongeert titel Hoofdklasse Zuid I

9 mei 2018, 12:21

Studententeam haalt op de laatste speeldag concurrent DOSL in. - Foto: KNVB Media.

Op maandag 30 april 2018 heeft Totelos DA1 in extremis haar titel geprolongeerd in de Hoofdklasse Zuid I, het hoogste niveau van Zuid-Nederland. Dankzij een 4-2 overwinning op koploper DOSL D2 heeft het studententeam op de laatste speeldag een twee punten achterstand weggepoetst.

Het is voor ESZVV Totelos het tweede kampioenschap in de Hoofdklasse in de geschiedenis van de club. DOSL D2, vorig jaar nog spelend onder de naam TZV/vd Heuvel, leek zeker van de zege met een 0-2 voorsprong, maar dankzij een knappe inhaalrace trok Totelos toch de winst en de titel naar zich toe.

Eerste helft

Totelos DA1 miste voor de kampioenswedstrijd enkel de geblesseerde Suzanne Leestemaker, verder konden beide teams in hun sterkste formatie aantreden. Dit was geen overbodige luxe, aangezien het vijftig minuten lang zou stormen in Sporthal De Heiberg. Beide teams probeerden met hoge pressing de tegenstander tot fouten te dwingen. Totelos was de eerste die fouten maakte. Uit een onnodig weggegeven vrije trap schoot Inge Hoeymans-Van Son in de negende minuut de 0-1 snoeihard in de kruising en in de zestiende minuut stond ze vrij bij de tweede paal om de 0-2 binnen te tikken.

Op maandag 30 april 2018 heeft Totelos DA1 in extremis haar titel geprolongeerd in de Hoofdklasse Zuid I, het hoogste niveau van Zuid-Nederland.

Vanaf dat moment nam Totelos nog meer risico’s, wat meteen resultaat opleverde. Melissa Grunewald raakte de lat, Vivian Verhaert de paal en Yvonne Dekinkelder miste een 1-op-1. Marlou Thijs scoorde in de negentiende minuut wel door de rebound van de keeper binnen te tikken: 1-2. Niet veel later kreeg Thijs een niet te missen kans, maar zij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Tweede helft

Totelos startte de tweede helft met nog meer energie. DOSL moest zich beperken tot verdedigen, verder dan een 1-op-1 voor Hoeymans-Van Son kwam het niet. Aan de andere kant bleek keeper Chelsea Janssen in topvorm met een aantal knappe reddingen. In de 35e minuut was ze echter kansloos toen Bente Derks van dichtbij de 2-2 binnenschoot. Het momentum kantelde compleet in Totelos’ voordeel en in de 43e minuut profiteerde Grunewald van een misverstand tussen keeper en verdediger: 3-2. Thijs maakte het vervolgens af door in de slotfase de keeper te omspelen: 4-2.