Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een veiliger sportklimaat door Sportief Coachen

KNVB Media
KNVB Media
17 maart 2015, 10:31

Foto:

Ben je als trainer of coach benieuwd hoe je een veilig sportklimaat creëert? Dan is het verenigingstraject 'Sportief Coachen' iets voor jou!

Tijdens dit traject werk je met andere trainers en coaches van jouw vereniging aan een gezamenlijke visie op coachen. Bijvoorbeeld door van gedachten te wisselen over ‘positief coachen’, de relatie tussen plezier en ontwikkeling, de omgang met ouders, scheidsrechters en ongewenst gedrag. Ook krijg je tips en handvatten om in de praktijk te werken aan een veiliger sportklimaat. "Wat me het meeste aansprak aan de bijeenkomsten, was het zichtbaar maken van gedrag," zegt een coach die het traject al heeft gevolgd. "Het positieve benadrukken, dat was echt een eye-opener."

 

Sportief coachen

De jeugdtrainer/coach/leider heeft een belangrijke rol in het zorgen voor een veilig en plezierig voetbalklimaat. Wat zijn nu de kwaliteiten van een goede jeugdtrainer? Door middel van filmpjes en ervaringen uit de praktijk krijgen trainers, coaches en leiders inzicht in het effect van hun eigen handelen. Een aanmoediging, een compliment, een aanwijzing of corrigerende opmerking: het is van grote invloed op het gedrag van de speler! .

 

Informatie

Meer informatie over het verenigingstraject Sportief Coachen is te lezen in de flyer. Voor vragen kan je contact opnemen met de verenigingsadviseurs district Zuid I via zuid1-verenigingsadvies@knvb.nl.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen