Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voorzittersoverleg Eindhoven geinformeerd over zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
26 februari 2015, 11:05

Foto:

In het overleg van de voorzitters van de Eindhovense amateurvoetbalverenigingen stond deze week het onderwerp zaalvoetbal op de agenda. Het zaalvoetbal kan in meerdere opzichten van toegevoegde waarde zijn voor de (veld)voetbalvereniging.

In de stad Eindhoven is er al veel aanbod voor senioren die mee willen doen aan zaalcompetities. Voor de jeugd is er in de stad of omgeving slechts een gering aanbod. Bij de BVO’s, zoals PSV en FC Eindhoven is het spelen in kleine ruimte, op andere ondergronden en met verschillende ballen, een steeds belangrijker item in de opleiding. Veel professionele voetballers afkomstig uit zuidelijke landen (Spanje, Brazilie en Portugal) zijn positief over hun ervaring met zaalvoetbal in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld Ronaldinho: ,,Zaalvoetbal is voor kinderen een zeer belangrijke manier om hun vaardigheden en inzicht in het spel te ontwikkelen." Vaardigheden die ook op het veld zeer bruikbaar zijn.

De medewerkers van de KNVB, Maarten Vruggink en Marius Privee, benoemden de kansen voor de verenigingen in relatie tot het behouden, binden en opleiden van jeugdspelers. Zowel de getalenteerde als de minder getalenteerde jeugdvoetballer vindt het leuk om vaak aan de bal te zijn en met plezier beter te leren voetballen. Dit geldt voor meisjes en jongens. Het zaalvoetbal kan ook een middel zijn voor verenigingen die te maken hebben met een krimp om hun junioren te behouden. Ook kan zaalvoetbal gespeeld worden met kinderen die op een wachtlijst staan bij amateurverenigingen. De KNVB kan zaalvoetbalcompetities in de buurt en op maat organiseren. Het uitgangspunt is om de afstanden en de kosten zoveel mogelijk te beperken. Er kan al met vier tot zes teams gestart worden.


De KNVB gaat de verenigingen die besluiten om met jeugdzaalvoetbal te starten ondersteunen. Dit met als doel om volgend seizoen, 2015/’16, een jeugdcompetitie te starten in Eindhoven.

 

Ook zaalvoetballen met jeugdteams? Stuur dan een mail naar maarten.vruggink@knvb.nl.

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen