Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Pluim voor GC&FC Olympia in Gouda

KNVB Media
KNVB Media
22 november 2017, 14:16

GC&FC Olympia heeft onder meer een ING-starterspakket welpenvoetbal ontvangen. - Foto: KNVB Media

De Goudse voetbalclub GC&FC Olympia ontving zaterdag 11 november uit handen van verenigingsadviseur Jozef van der Vooren een ING-starterspakket welpenvoetbal en een toepasselijke KNVB-vlag met het opschrift 'Respect'. De club ontving deze waarderingsprijs vanwege het programma 'Generation Next'.

Het programma 'Generation Next' is uniek in de voetbalwereld. Het is ontwikkeld door de werkgroep sportiviteit en respect van de 131 jaar oude, maar springlevende club. Door middel van het programma worden per (jeugd)team voorafgaand aan het seizoen teamafspraken gemaakt. Teambegeleiders maken met spelers/speelsters niet alleen praktische afspraken, maar praten ook met elkaar over gewenst gedrag in het kader van sportiviteit en respect.

Overhandiging waarderingsprijs door Jozef van der Vooren.

Vanaf dit seizoen heeft Olympia ook de ouders van de jeugdleden betrokken in het programma. Terwijl de kinderen actief waren op het veld voor de seizoensopening werd in het clubgebouw met de ouders gesproken over gewenst gedrag. Alle afspraken worden vervolgens vastgelegd op posters. Op deze manier draagt 'Generation Next' er ook aan bij dat ouders zich meer betrokken voelen bij het wel en wee van de club.

Na LYRA (publiciteitscampagne rond de nieuwe voetbalvormen voor pupillen) en SJC (Walking Football) is GC&FC Olympia de derde club in het district West II die uit handen van de verenigingsadviseur een waarderingsprijs(je) ontvangt. Deze actie is gestart om clubs die zich op wat voor manier ook onderscheiden of een mooie nieuwe activiteit of ontwikkeling in gang zetten te waarderen en belonen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen