Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekerindelingen standaardteams West II

KNVB Media
KNVB Media
12 juli 2017, 8:30

Zoals gepland is de bekerindeling voor standaardteams die uitkomen in de zaterdag/zondag 3e, 4e en 5e klasse bekend. - Foto: KNVB Media

Na de competitie-indelingen en bekerloting voor de hoogste standaardteams, zijn nu ook de bekerindelingen voor de standaardteams die uitkomen in de zaterdag/zondag 3e, 4e en 5e klasse bekendgemaakt. De indelingen staan in onderstaand overzicht.

In het overzicht is alleen aangegeven wie er bij elkaar in de poule zijn ingedeeld. De nummering en het programma zijn vanaf op 22 juli 00.00 uur te zien in Sportlink Club.

De bekerwedstrijden worden aankomend seizoen gespeeld op de volgende data:

  • Ronde 1: 2/3 september 
  • Ronde 2: 9/10 september
  • Ronde 3: 16/17 september

Het speelschema voor de bekerpoules is als volgt:

Ronde 1:

  • Speelnummer 1 – Speelnummer 4
  • Speelnummer 2 – Speelnummer 3

Ronde 2: 

  • Speelnummer 3 – Speelnummer 1
  • Speelnummer 4 – Speelnummer 2

Ronde 3:

  • Speelnummer 1 – Speelnummer 2
  • Speelnummer 3 – Speelnummer 4

Onderscheid

Bij de bekerindeling voor de zaterdag/zondag derde-, vierde- en vijfdeklassers is onderscheid gemaakt tussen de zaterdag- en de zondagteams. In de poulefase spelen de clubs alleen tegen tegenstanders van dezelfde speeldag.

Hiervoor is gekozen omdat alle wedstrijden in het weekend worden gespeeld. Alle clubs kunnen hierdoor op de eigen speeldag spelen. Na de poulefase worden alle teams samengevoegd voor de eerste knock-outronde. Alle poulewinnaars plaatsen zich hiervoor. Verder spelen de (periode-)kampioenen van de Reserve Hoofdklasse A zaterdag/zondag mee in de beker voor de standaardteams.

Bij de beker voor de eerste en tweedeklassers plaatsen zowel de nummers één als twee zich voor de eerste knock-outronde. De Hoofdklassers zijn vrijgeloot voor de poulefase van de districtsbeker. Zij stromen bij de eerste knock-outronde in.

Competitie-indelingen district West II 2017/'18 bekend Competitie-indelingen district West II 2017/'18 bekend Bekijk de competitie-indelingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen