Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jeugdvoetbal op andere momenten dan zaterdag

KNVB Media
KNVB Media
20 augustus 2015, 19:19

Foto:

Veel clubs kampen op de zaterdag met ruimtegebrek op hun complex. De afgelopen maanden zijn er daarom meerdere bijeenkomsten georganiseerd waarbij is gesproken over de ontwikkeling rond het spelen van jeugdwedstrijden op andere momenten dan de zaterdag.

Op zondagen is er meestal wel voldoende ruimte om jeugdwedstrijden te laten spelen. Bijkomend voordeel is dat er vaak gebruik kan worden gemaakt van kunstgrasvelden, zodat de wedstrijden bijna altijd door gaan.

 

Naar aanleiding van de gehouden bijeenkomsten heeft de KNVB positieve reacties ontvangen van de verenigingen: Den Hoorn, De Betrokken Spartaan, DUNO, Foreholte, Hillegersberg, HVV, Meerburg, VELO, Voorschoten’97, Westlandia en Xerxes DZB. 

Aan de hand van alle reacties worden met de betrokken clubs afspraken gemaakt. In Sportlink Club zijn de wedstrijden die op zondag zijn vastgesteld terug te vinden.

 

Mocht het spelen van een wedstrijd op een ander moment bij een tegenstander op onoverkomelijke problemen stuiten, dan vervult de KNVB een bemiddelende rol. Wel hoopt de bond op zoveel mogelijk medewerking om dit proces op een positieve manier te stimuleren.

 

Uiteraard kan de KNVB wel een verplichting opleggen, maar wij willen ook oog hebben voor de problemen voor de tegenstanders. Wij gaan er vanuit dat we daar met alle partijen best uit gaan komen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen