Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Albeda en Lentiz Life winnen MBO-zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
2 april 2015, 11:20

Foto:

Het Albeda College en het Lentiz Life College zijn maandag Zuid-Hollands kampioen Middelbaar Beroepsonderwijs Zaalvoetbal geworden.

Aan het kampioenschap Zuid-Holland namen acht heren- en drie vrouwenteams deel. Meer dan 100 jongeren deden mee aan de Zuid-Hollandse voorronde zaalvoetbal voor MBO- studenten. In het Topsportcentrum Rotterdam werd gespeeld om het kampioenschap.

 

Bij de vrouwen streden twee Albeda-teams Sport en Bewegen (Rotterdam) en een Albeda-Team uit Naaldwijk tegen elkaar. Uiteindelijk won Albeda Rotterdam de titel. Het ROC Da Vinci College (Dordrecht) en Lentiz Life College(Schiedam) speelden de finale bij de mannen na spannende kruisfinales. Uiteindelijk kwam de titel terecht bij de Schiedammers (4-2).

 

Finale

 

Beide teams vertegenwoordigen Zuid-Holland tijdens de finale op 22 april in Sporthallen Zuid te Amsterdam. In deze wedstrijden strijden de teams met alle kampioenen uit de provincies om het kampioenschap van Nederland.

 

Het NK zaalvoetbal is een initiatief van de KNVB, het platform Bewegen en Sport van de MBO-Raad en de mbo-scholen. Zij vinden bewegen en sport van essentieel belang om een gezonde en actieve leefstijl te bevorderen. In onderzoeken komt naar voren dat veel meisjes en jongens minder sporten in deze leeftijd.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen