Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spelregelavond Girls Only bij DSVP

KNVB Media
KNVB Media
26 maart 2015, 12:13

Foto:

Meisjes en vrouwen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetballandschap. Binnen de KNVB is het vrouwenvoetbal de snelst groeiende doelgroep als het gaat om ledenaantallen. Tegenwoordig kunnen zij bij bijna elke vereniging in Nederland terecht.

Anno 2014 telt de KNVB 137.525 voetballende meisjes en vrouwen. Dat is een toename van bijna 4,25 procent ten opzichte van het seizoen 2012/’13, met vooral bij de pupillen en jongste junioren een grote aanwas. Bij de pupillen bedraagt de jaarlijkse groei zo’n 6,7 procent. Meer dan 2.000 verenigingen hebben één of meer meisjes- of vrouwenteams, die in competitieverband spelen.

 

Niet alleen de aantallen voetballende meisjes en vrouwen zijn aansprekend, ook de door en voor vrouwen/meisjes georganiseerde activiteiten. Zo konden woensdag 11 maart de DSVP-meiden vanaf twaalf jaar de spelregelavond Girls Only bijwonen. Aan belangstelling geen gebrek: er waren zo’n zestig speelsters aanwezig!

 

De avond werd verzorgd door KNVB-topscheidsrechter Francis Pasman die als vaste assistent-scheidsrechter in de Hoofdklasse zaterdag/zondag en de BeNe League fungeert. Na zich voorgesteld te hebben nam zij de meiden mee naar buiten voor een veldverkenning. Op diverse plaatsen op het veld werden de speelsters op situaties gewezen waar zij tijdens een wedstrijd mee te maken kunnen krijgen. Hierbij werd een interactieve vorm gehanteerd. Wat is de juiste manier van het nemen van een aftrap, hoe hoor je een ingooi te nemen, waar mag de bal liggen bij een hoekschop, waar mag of moet je staan bij een strafschop en meer praktische zaken.

 

Na de activiteit op het veld werd begonnen met het spelen van een spelregelquiz aan de hand van videofragmenten. Op een interactieve en informatieve manier werden er allerlei spelregelvragen behandeld. Kortom een buitengewoon geslaagde avond.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen