Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bijscholing wedstrijdofficials groot succes

KNVB Media
KNVB Media
18 maart 2015, 13:56

Foto:

In de periode van 19 januari 2015 tot en met 24 februari 2015 zijn er een 24-tal bijscholingsmomenten geweest voor scheidsrechters.

Onze officials konden zich naar keuze laten bijscholen op de volgende onderdelen:

 

Mentale fitheid: Hoe ga je om met weerstand en teleurstelling? Wat is je incasseringsvermogen als scheidsrechter en hoe houd je je concentratie/focus vast gedurende de hele wedstrijd?

 

Volgen en positie kiezen: Het vergroten van je tactisch inzicht. Hoe zorg je ervoor dat je niet in de weg staat, sneller anticipeert en wat is de ideale positie bij spelhervattingen.

 

Leiderschap: Wat is de professionele houding van een KNVB-scheidsrechter? Wat is leiderschap en welke sociale vaardigheden heb je nodig om een wedstrijd te kunnen leiden?

 

De scheidsrechters kregen punten voor het volledig bijwonen van de themabijeenkomsten. Deze punten worden opgeteld bij het resultaat van de rapportage en zijn mede bepalend voor promotie en degradatie.

 

Nagenoeg alle bijeenkomsten werden bijgewoond door het maximale aantal deelnemers van 20 waardoor ongeveer 450 KNVB – scheidsrechters hun kennis hebben bijgespijkerd over deze onderwerpen. Op de foto een sfeermoment van de laatste bijeenkomst van 12 februari 2015 bij het Goudse Jodan Boys, waar onder leiding van docent Martin van den Herik het onderwerp “Leiderschap” werd behandeld.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen