Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sporting Den Haag kampioen C-juniorencompetitie

KNVB Media
KNVB Media
23 april 2014, 10:09

Foto:

In een bomvolle sporthal de Veur in Zoetermeer heeft Sporting Den Haag beslag weten te leggen op het kampioenschap van de eerste officiële C-juniorencompetitie in district West II.

Voor de wedstrijd tussen Sporting en sv Oosterheem vond er in de sporthal een competitie en bekertoernooi plaats tussen Zoetermeerse wijk en VO-scholenteams. Onder leiding van twee KNVB-scheidsrechters streden de kinderen in de leeftijdscategorie twaalf tot zeventien jaar voor wat ze waard waren. De gemeente Zoetermeer had de organisatie uitstekend voor elkaar en ook had zij voor alle teams een prijs beschikbaar gesteld.
 
Na het bekertoernooi was het de beurt aan Sporting Den Haag en sv Oosterheem. Voor Sporting Den Haag stond het kampioenschap op het spel en dat bleek uit de motivatie van de ploeg. Via vlotte combinaties werd sv Oosterheem met 16-3 verslagen. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter was het feest in Zoetermeer en kon Sporting Den Haag het kampioenschap vieren. Na het overhandigen van de beker liepen de spelers een ereronde. Sporting Den Haag mag nu meedoen aan het NK voor clubteams dat op 17 mei wordt gehouden in Sittard.
 
De opzet van deze nieuwe reguliere competitie is een succes gebleken. De verenigingen sv Oosterheem, Sporting Den Haag, TPP en ZVV Den Haag hebben laten zien wat een echte jeugdcompetitie is. Er zijn al gesprekken gevoerd om komend seizoen ook een reguliere B-competitie te organiseren. Naast de al genoemde verenigingen kunnen meerdere (veld) verenigingen zich aansluiten, zodat er op termijn uitbreiding van de competitie kan plaatsvinden. 

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen