Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geanimeerde bijeenkomst bij SEV

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2014, 12:24

Foto:

André Aarden, stafdocent van de KNVB Academie, leidde vrijdagavond 11 april in de SEV-kantine een klein maar fijn gezelschap door de 'wereld van de assistent-scheidsrechters'. Dit was weer zo'n bijeenkomst waarvan gezegd kan worden dat de afwezigen veel hebben gemist.

Op plezierige, professionele, en kundige wijze slaagde André erin de aanwezigen te boeien met alle mogelijke aspecten van het 'vlaggen'.

 

De actieve betrokkenheid van de SEV-leden zorgde vervolgens voor een meer dan geanimeerde en leerzame bijeenkomst. Deze instructie-avond was de aftrap van een reeks bijeenkomsten door de KNVB aangeboden bij amateurvoetbalverenigingen.

 

Voor de aanwezige SEV-leden was het verassend een aantal belangrijke regels en toepassingen van bijvoorbeeld de buitenspelregel opnieuw te ontdekken. Vaak denk je als actief voetballiefhebber 'de regels wel te kennen', maar dan blijkt het allemaal net iets anders te zitten. Zoals gezegd: leerzaam en het daagt uit om het spelregelboekje wat vaker te lezen en te raadplegen.

 

Met een goede fles wijn en een SEV-glossy werden André Aarden en zijn assistent bedankt voor deze inspirerende avond. De SEV-scheidsrechterscommissie zal ook in het nieuwe seizoen doorgaan met initiatieven om het 'vak' van scheidsrechter en assistent-scheidsrechter te promoten. Een goede kennis van de spelregels en het onderling uitwisselen van ervaringen dragen bij aan het op peil houden van het niveau van verenigingsscheidsrechters. Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Stephan Jansen, lid van de scheidsrechtercommissie, er in slaagde cum laude de spelregelvragen te beantwoorden.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen