Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Utrecht en KNVB starten pupillenzaalvoetbal in Utrecht

KNVB Media
KNVB Media
6 februari 2019, 16:47

Zaalvoetbalcompetitie voor pupillen in Utrecht van start gegaan. - Foto: KNVB Media

In sporthal Nieuw Welgelegen in Utrecht is op vrijdag 1 februari een zaalvoetbalcompetitie voor pupillen van start gegaan. FC Utrecht en de KNVB hebben samen dit initiatief genomen om pupillen meer voetbal aan te bieden.

Het spelen met een andere bal op een andere ondergrond kan de spelertjes helpen hun vaardigheden te ontwikkelen. Vooral in Zuid-Amerikaanse en Zuid-Europese landen spelen jonge kinderen in het begin van hun voetballeven in de zaal. Veel bekende topvoetballers zoals Messi, Salah, Neymar en Marcello speelden het spelletje in het begin van hun carrière.

FC Utrecht heeft de RAC-clubs, een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs en FC Utrecht, uitgenodigd om deel te nemen aan deze competitie met hun pupillen O10, O11 en O12. Zes clubs hebben op deze uitnodiging positief gereageerd en spelen de komende weken hun zaalwedstrijden in deze competities op vrijdag. De jonge voetballertjes van De Meern, sv Jonathan, Geinoord, Kampong, COV Desto en FC Utrecht nemen deel aan deze competitie.

Het is de bedoeling om dit aanbod ieder jaar aan de clubs te doen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen