Finals Event zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
29 mei, 15:29

Final Event zaalvoetbal op 1 en 8 juni - Foto: KNVB Media

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen wordt het Finals Event zaalvoetbal, de traditionele afsluiting van het seizoen in West I, op twee avonden in plaats van één avond gehouden. Op vrijdag 1 en 8 juni is sporthal MFSA De Beuk in Purmerend gastheer van de bekerfinales en finales voor promotie naar of behoud van plekken in de 1e klasse, hoofdklasse en topklasse.

Op 1 juni a.s. worden de bekerfinales gespeeld en twee wedstrijden voor promotie naar of behoud van een plek in de eerste klasse. Op 8 juni volgen dan nog vier wedstrijden, twee wedstrijden voor promotie naar of behoud van een plek in de eerste klasse, een wedstrijd voor promotie naar of behoud van een plek in de hoofdklasse en een wedstrijd voor promotie naar of behoud van een plek in de topklasse.

Bekerfinale mannen recreatie

Voor de bekerfinale mannen zaal recreatie hebben de teams van Alkmaarsche Boys 2 en TOB 5 zich geplaatst. Alkmaarsche Boys deed dat na een 2-4 overwinning bij EVC 1 en TOB 5 won na strafschoppen van De Plank 1. Beide teams zijn op een tweede plek geëindigd in hun reguliere competitie in de derde klasse.

Bekerfinale veteranen

De finale bij de veteranen gaat tussen de teams van Tafelberg en Os Lusitanos. Tafelberg VE1 won de beker in het seizoen 2014/’15 voor het laatst, Os Lusitanos VE1 is de bekerwinnaar van vorig seizoen en staat voor de derde keer op rij in de finale.

Bekerfinale vrouwen recreatie

De finale vrouwen zaal beker recreatie gaat tussen de teams van Reiger Boys VR3 en ZOG VR1, beiden uitkomend in respectievelijk hoofdklasse A en B. Reiger Boys heeft zich geplaatst voor de finale door een 2-3 overwinning op de kampioen van de hoofdklasse A vrouwen, RTC’72 VR1. ZOG plaatste zich na strafschoppen tegen Golden Stars VR1.

Bekerfinale mannen

De laatste finale, die van de mannen zaal beker, gaat tussen Kondo Budjang 1 en Hertha 1. Op papier een lastige opgave voor Hertha, dat tweede klasse speelt en het op moet nemen tegen Kondo Budjang dat in de topklasse uitkomt. Hertha 1 is met grote afstand kampioen geworden in de tweede klasse F en heeft tijdens het bekertoernooi onder andere de kampioen van de topklasse, Os Lustanos 1, uitgeschakeld. Kondo Budjang weet dus dat het geen gemakkelijke avond gaat worden. Zij versloegen overigens in de halve finale de verliezend finalist, Brederodes 1, van vorig seizoen.

Wedstrijden voor promotie/behoud 1e klasse

Naast de bekerfinales worden er nog twee wedstrijden voor promotie naar of behoud van een plek in de eerste klasse gespeeld. De finales die gepland staan zijn Zeemacht 2 - Texel’94 3 en Limmen 1 – AC Kingdom 4.

Kortom, het belooft weer een mooie zaalvoetbalavond te worden.

Programma 1 juni

MFSA veld 1    
21779919:30 Alkmaarsche Boys 2TOB 5Finale Mannen Zaal beker Recreatie
21779820:30 Reiger Boys VR3ZOG VR1Finale Vrouwen Zaal beker Recreatie
21780021:30 Kondo Budjang FC 1Hertha 1Finale Mannen Zaal beker
MFSA veld 2    
21778519:15 Zeemacht 2Texel 94 3Finale A
21781620:15 Tafelberg VE1Os Lusitanos VE1BEK-GR1 Finale Veteranen Zaal beker
21778421:15Limmen 1AC Kingdom 4Finale B

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven