Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbalverenigingen in Purmerend ontvangen regenboogbal

KNVB Media
KNVB Media
8 december 2017, 18:50

De regenboogbal symboliseert de betrokkenheid bij de acceptatie van LHBT'ers. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft op zaterdag 11 november de voetbalverenigingen in Purmerend bezocht om regenboogballen uit te reiken. Dit was in het kader van het project 'Regenboog' in de stad.

De ballen die zijn uitgereikt, symboliseren de betrokkenheid van de voetbalverenigingen Wherevogels, Purmersteijn, FC Purmerend en ZOB bij de acceptatie van LHBT'ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). In de 'Regenboogmaand' oktober waarin nog meer activiteiten in Purmerend werden georganiseerd om aandacht te vragen voor LHBT-inwoners, werd ook een toernooi gespeeld tussen de voetbalverenigingen.

Accepteren

Met het toernooi vragen de clubs aandacht voor het bespreekbaar maken en accepteren van seksuele diversiteit. Dit hoort ook tijdens sporten gewoon te zijn. Voor LHBT-spelers is dat nog vaak niet zo in hun team, bij hun club of bij supporters.

De overhandiging van de ballen bij de clubs in Purmerend.

Het eerste regenboogvoetbaltoernooi vond plaats op woensdagavond 25 oktober bij FC Purmerend. Teams met spelers tot zestien jaar voetbalden tegen elkaar. Op het sportcomplex van FC Purmerend in Weidevenne won Purmersteijn O17 het voetbaltoernooi. Zij gingen ervandoor met de regenboogbal van de John Blankensteijn Foundation en de wisseltrofee.

Acceptatie

Met de Regenboogmaand wilt de gemeente Purmerend acceptatie van LHBT-spelers en -supporters bevorderen. Hoe verschillend ook, de KNVB wil uitstralen dat voetbal er is voor iedereen: iedereen is welkom, ongeacht afkomst, huidskleur, religie, geslacht of seksuele voorkeur. De KNVB helpt verenigingen daarom graag om dit doel gezamenlijk te bereiken.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt door Spurd, Clup Welzijn en stichting ReR-Purmererd in samenwerking met de voetbalverenigingen.

Seksuele diversiteit Seksuele diversiteit Voetbal is voor iedereen. Homo of biseksueel zijn, boeit geen flikker. Want laten we wel zijn: homo of hetero, het maakt niets uit. Iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, afkomst of religie, moet aan voetbal deel kunnen nemen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen