Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Pilot 7x7 competitie vrouwen 18+ en 30+ in regio Utrecht

KNVB Media
KNVB Media
17 juli 2017, 14:29

Inschrijven voor deze competitie kan tot 1 augustus. - Foto: KNVB Media

7x7 voetbal is voor velen de perfecte voetbalvorm. Zoals voor speelsters met een drukke agenda die niet meer wekelijks willen spelen, of diegenen die geen genoeg van voetbal kunnen krijgen en op zoek zijn naar een extra speelmoment. Of teams die door een terugloop van het aantal leden geen elftal meer op de been kunnen brengen.

In district West I waren er al 7x7 30+ vrouwencompetities op zaterdag in Amsterdam en omgeving. Komend seizoen wordt dat uitgebreid naar Utrecht en omgeving. In september wordt er gestart met een 7x7 competitie voor zowel vrouwen 18+ als 30+, tweewekelijks op vrijdagavond.

Inmiddels heeft al een aantal teams zich ingeschreven. Mocht jouw vereniging hier ook in geïnteresseerd zijn, meld je dan nu aan via west1-competitie-veld@knvb.nl. Inschrijven kan tot 1 augustus.

Meer informatie Meer informatie Lees meer informatie over de 7x7 pilot in Utrecht en omgeving.

De grootste voordelen van 7x7 voetbal op een rij

  • Voor 7 tegen 7 voetbal heb je minder speelsters nodig
  • 7x7 voetbal speel je recreatief; gezelligheid staat voorop en je kunt zelf kiezen of je met en tegen leeftijdsgenoten speelt of niet
  • Je kunt zelf kiezen hoe vaak je wilt voetballen; 1 keer in de 2 weken in een vaste competitie of een paar keer per jaar op een doordeweekse avond (dit zijn de 7x7 voor-en najaarsreeksen)
  • Minder kans op blessures; Je speelt met aangepaste spelregels, slidings zijn bijvoorbeeld niet toegestaan en de wedstrijden worden gespeeld op een half veld.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen