Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Amsterdamse clubs ondertekenen convenant

KNVB Media
KNVB Media
28 april 2017, 13:34

Amsterdamse clubs ondertekenen convenant sportiviteit en respect. - Foto: KNVB Media

Vier jaar na het eerste convenant 'Samenwerken aan sportiviteit en respect' hebben verschillende voorzitters van Amsterdamse voetbalverenigingen een nieuw convenant ondertekend. Dit vond woensdag 12 april plaats tijdens het voorzittersoverleg bij het Friendship Sports Centre.

Met dit nieuwe convenant, opgesteld in samenwerking met de KNVB en gemeente Amsterdam, hopen zowel de veld- als zaalvoetbalclubs beter samen te kunnen werken om het voetbal in Amsterdam veiliger en prettiger te maken.

Ook zaalvoetbalclubs aangesloten

Dit is een vernieuwd convenant, waarbij nu ook de zaalvoetbalverenigingen zijn aangesloten. Nog niet alle Amsterdamse voetbalverenigingen hebben het convenant ondertekend, maar de mooie eerste stap is gezet. Doel is nu dat alle 83 verenigingen dit gaan ondertekenen en ermee aan de slag gaan.

Met dit convenant spreken de verenigingen met elkaar af, om elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag en om zaken niet langer onder het tapijt te vegen. Het convenant is onderdeel van de samenwerking vanuit de gemeente Amsterdam, KNVB en de verenigingen. Daarom heeft bestuurssecretaris Mark van Berkum namens de KNVB dit convenant ook ondertekend.
 

Filmpje van Het Amsterdamsche Voetbal Filmpje van Het Amsterdamsche Voetbal

Artikel van de Gemeente Amsterdam over de ondertekening Artikel van de Gemeente Amsterdam over de ondertekening

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen